Bianca Drăguşanu, citată ca martor în dosarul şoferului drogat care o aducea la Bucureşti

De Redactia Observator.
Publicat: 08.07.2019, 20:26.
Actualizat: 08.07.2019, 20:30

Bianca Drăguşanu va fi audiată de anchetatori, după ce poliţiştii antidrog au prins-o în maşina unui şofer care consumase stupefiante. Vedeta este martor în dosar şi s-a declarat şi ea surprinsă de rezultatul testului din trafic. Razia poliţiştilor a scos la iveală un fenomen alarmant.

Bianca Drăguşanu va fi audiată de anchetatori, după ce poliţiştii antidrog au prins-o în maşina unui şofer care consumase stupefiante. Vedeta este martor în dosar şi s-a declarat şi ea surprinsă de rezultatul testului din trafic. Razia poliţiştilor a scos la iveală un fenomen alarmant. Tot mai mulţi şoferi se urcă la volan sub influenţa substanţelor interzise, fără să-şi dea seama cât e de periculos.

Prinsă în maşina unui şofer aflat sub influenţa substanţelor interzise, Bianca Drăguşanu a precizat că "nu am consumat droguri. Nu ştiu cum a fost depistat şoferul, dar eu pot oricând să fac analizele".

La aceleaşi întrebări trebuie să răspundă vedeta şi în faţa anchetatorilor, după ce poliţiştii au găsit-o în maşina condusă de un şofer aflat sub influenţa cocainei.

Potrivit unor surse din anchetă, Bianca Drăguşanu ar urma să fie citată în calitate de martor în dosarul deschis de Poliţia Română pe numele şoferului prins drogat la volan. Ea va trebui să ajungă în faţa unui procuror, unde va da explicaţii cu privire la modul în care a ajuns în maşina respectivă şi la relaţia pe care o are cu acest individ.

Vedeta a explicat că nu îl cunoştea pe şofer, dar a acceptat să urce în maşina lui, la recomandarea unor cunoştinţe, pentru că nu avea cine altcineva să o aducă la Bucureşti.

Bianca Drăguşanu: Nu cred că a făcut aşa ceva. Nu ştiu ce să spun

Nu e singurul şofer prins la volan sub influenţa drogurilor. În doar câteva ore, în zona litoralului, poliţiştii au găsit patru persoane care conduceau, deşi consumaseră substanţe interzise.

Tudorel Butoi, psiholog criminalist: Îmi dau seama că suntem o ţară în care, ne ascultă telespectatorii, instituţiile, se consumă la marele greu

Cele mai consumate droguri sunt canabisul, cocaina şi ecstasy, iar efectele lor la volan sunt devastatoare.

Radu Tincu, medic toxicolog: Toate aceste substanţe se numesc substanţe psihoactive, deci au un efect asupra creierului, asta înseamnă că unele ne atenuează reacţiile, altele ne accelerează aceste reacţii

Imediat după consum, cocaina te poate face să te simţi mai atent şi mai energic. E însă un efect înşelător, pentru că după o perioadă reacţiile trec la polul opus - apar anxietatea, depresia, iritabilitatea şi oboseala cronică.

În cazul canabisului, efectele sunt cu totul altele. Organismul intră într-o stare de relaxare, iar consumatorii au dificultăţi de concentrare şi de coordonare, îşi pot pierde memoria sau chiar pot dezvolta paranoia.

Şoferii drogaţi nu-şi riscă doar viaţa, ci şi libertatea: cu până la 5 ani de închisoare se pedepseşte consumul de droguri la volan.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.