Antena Meniu Search
x

Bicicliștii orădeni au pedalat 12km, prin oraș, pentru sănătate, dar și pentru mai mult respect în trafic

Peste 100 de biciclişti au ieşit la plimbare, ieri, pe străzile din Oradea. Au vrut în acest fel să-i facă atenţi pe şoferi şi să le arate că trebuie să fie parteneri şi nu inamici în trafic. Evenimentul face parte dintr-o serie de marşuri ale bicicliştilor din toată lumea. La finalul plimbării, toţi participanţii şi-au ridicat bicicletele deasupra capului.

de Redactia Observator

la 18.09.2021, 10:27

Vezi și

Bicicliştii orădeni au pornit spre centrul oraşului însoţiţi de poliţişti şi jandarmi. Promovarea sportului şi a mişcării au fost principalele motive ale evenimentului. 

Sebastian Marcu, organizator: E greu să treci de la autoturism, la bicicletă, la transport public. E chiar foarte greu, dar sperăm că prin acest eveniment atragem atenția asupra acestui aspect și încurajăm pe cât mai mulți să pedaleze pentru propria lor sănătate. 

Bicicliştii au cerut însă şi mai mult respect în trafic. 

Zoltan: Din pacate nu exista cultura asta, de a merge pe bicicleta sau a respecta biclistii in trafic. 

De la start au plecat peste 100 de bicicliști și au pedalat 12 kilometri. Printre ei, a ieșit în evidență Florian. Are 26 de ani, iar ultimii doi i-a petrecut într-un scaun cu rotile, din cauza unui accident rutier. Nu-şi mai poate folosi picioarele, aşa că pedalează cu mâinile. 

Critical mass este un eveniment început în San Francisco, în 1992. S-a organizat, până acum, în 325 de oraşe din lume. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Bicicliștii orădeni au pedalat 12km, prin oraș, pentru sănătate, dar și pentru mai mult respect în trafic