Antena Meniu Search
x

Video Bilete gratuite la Untold, pentru cei care donează sânge

Biletele gratuite pentru Untold oferite celor care donează sânge i-a scos pe mulţi tineri din casă. Cei mai mulţi abia aşteaptă să meargă din nou la concerte după ce anul trecut festivalurile au fost amânate din cauza pandemiei. Cei care nu vor merge la Cluj în septembrie, au venit să doneze cu gândul să le dăruiască biletul prietenilor. Indiferent de motiv, sângele va ajuta bolnavii din spitale. Din cauza caniculei şi a concediilor, numărul donatorilor a scăzut foarte mult în ultimele zile.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 17.07.2021, 20:09

Vezi și

Tinerii s-au strâns încă de dimineaţă la una din intrările din Parcul Herăstrău ca să doneze sânge. Unii au aşteptat zeci de minute într o căldură greu de suportat. Gestul lor a a fost recompensat cu un bilet de o zi la Untold.

Cât costă un bilet pentru o zi la Untold

Mulţi au donat pentru prima dată, aşa că au vrut să imortalizeze momentul. Un bilet la Untold costă 69 de euro pe zi. În plus, donatorii au mai primit bonuri de masă, o zi liberă la serviciu, un set de analize gratuite şi reducere la abonamentele pentru transport în comun. Anul acesta, cine merge la festival trebuie să aibă şi adeverinţă de vaccinare. 

Edy Chereji, organizator Untold: Avem nume foarte mari care vor ajunge la Cluj, îi amintim aici pe primii trei DJ-ei ai lumii: Dimitri Vegas and Ca Mike, David Guetta şi Martin Garrix

Pe acelaşi subiect

Weekendurile următoare, caravana va ajunge în alte oraşe din ţară. E mare nevoie de sânge. Statistic, doar 2% din populaţie donează iar medicii sunt nevoiţi să amâne operaţiile pentru că nu există sânge suficient. Doar în Capitală de exemplu, ar trebui să doneze zilnic 300, 350 de persoane ca să ajungă pentru toţi oamenii care au nevoie de salvare

Adela Cristea, medic Centrul de Transfuzie Bucureşti: Acum, în perioada de vară, numărul de donatori a scăzut şi sub 100. În timpul anului cam 200, 250 făceam pe zi dar datorită caniculei, concediilor, oamenii nu vin la donare.

Donarea are mai multe beneficii, explică medicii. În primul rând, sângele se regenerează. Apoi, riscul de a face accident vascular cerebral scade cu 30%. Şi, poate cel mai important fiecare donator salvează trei vieţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Bilete gratuite la Untold, pentru cei care donează sânge