Antena Meniu Search
x

Sute de oameni bolnavi de cancer, la coadă pentru tratament în Cluj-Napoca

Situaţie alarmantă la institutul de oncologie din Cluj-Napoca! Sute de oameni bolnavi de cancer au stat la rand chiar şi cu orele în această dimineaţă pentru a intra în spital şi a-şi primi tratamentele.

de Redactia Observator

la 10.06.2020, 14:54

Vezi și
  • Peste 500 de oameni au format cozi uriaşe.
  • Ajunşi la spital au fost nevoiţi să se înarmeze cu răbdare.

În îmbulzeala formată direct în parcarea din faţa spitalului nu s-a mai pus problema de păstrare a distanţei sociale.

Peste 500 de oameni au format cozi uriaşe în fata Institutului de Oncologie din Cluj-Napoca. Mulţi dintre ei au venit de la mare distanţă pentru a-şi primi tratamentul sau pentru consult, însă odată ajunşi la spital au fost nevoiţi să se înarmeze cu răbdare.

Pacienţii trebuie să treacă prima dată prin triajul epidemiologic, unde le este măsurată temperatura. Mai apoi, ajung în acest loc unde sunt testaţi pentru Covid, lucru care dureaza însă mai mult, acesta fiind şi motivul pentru care se formează cozi.

Abia a doua zi, după ce vine rezultatul testului covid, pacienţii vor putea intra în spital. 

Oamenii spun că astfel de situaţii sunt frecvente şi că după ce vin obosiţi de la drum lung, pe lângă faptul că sunt bolnavi, mai sunt şi nevoiţi să aştepte.

Reprezentanţii spitalului au refuzat să facă declaraţii despre acest subiect. Spun că numărul pacienţilor este foarte mare, în unele zile depăşeşte o mie iar în momentul de faţă nu există o altă soluţie.

În luna aprilie, institutul oncologic a devenit un focar de covid după ce peste 20 de pacienţi şi 4 cadre medicale au fost confirmaţi cu Covid 19. Totul s-a întâmplat tot după un astfel de episod în care oamenii au fost nevoiţi să aştepte la rând fiind în imposibilitatea de a păstra distanţarea socială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Sute de oameni bolnavi de cancer, la coadă pentru tratament în Cluj-Napoca