Antena Meniu Search
x

Brancardierul care ar fi detubat o pacientă, iar aceasta a murit, suspect în dosarul de ucidere din culpă

Brancardierul de la Spitalul "Victor Babeş" care ar fi detubat o pacientă, iar aceasta a murit, are calitatea de suspect în dosarul de ucidere din culpă, care a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 11.12.2020, 14:03

Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti
Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti - Profimedia Images
  • Ancheta, pentru ucidere din culpă, preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

"Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. În cauză, un bărbat de 58 de ani, angajat al unităţii spitaliceşti (brancardier) are calitatea de suspect", a transmis, vineri, Poliţia Capitalei, potrivit News.ro.

Control la Spitalul Victor Babeș din Capitală

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, că, la solicitarea ministrului Nelu Tătaru, inspectorii sanitari de stat din cadrul DSP Bucureşti vor face o evaluare a procedurilor operationale de lucru şi a atribuţiilor din fişele de post în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Bucureşti.

"Este o primă evaluare şi, în funcţie de cele constatate, vor fi luate şi alte măsuri, dacă se impun, în conformitate cu atribuţiile legale ce revin reprezentantilor MS", au arătat reprezentanţii ministerului.

Pacienta detubată a decedat

O pacientă de la Spitalul ”Victor Babeş din Bucureşti a murit, după ce ar fi fost detubată de către un brancardier, iar poliţiştii şi procurorii au demarat o anchetă.

"În seara de 10 decembrie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din Sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanşat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis, joi seară, Poliţia Capitalei. 

Sursa citată a precizat că se efectuează activităţi investigative şi de cercetare penală, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă şi necropsia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Brancardierul care ar fi detubat o pacientă, iar aceasta a murit, suspect în dosarul de ucidere din culpă