Antena Meniu Search
x

Timişorenii vor avea brazi reciclabili de sărbători! Cum arată alternativa eco a pomului de Crăciun

Sărbătorile vor veni, pentru timişoreni, cu o alternativă la pomul de crăciun clasic. De anul acesta, se vor bucura de brazi din materiale reciclabile.

Vezi și

Sărbătorile vor veni, pentru timişoreni, cu o alternativă la pomul de crăciun clasic. De anul acesta, se vor bucura de brazi din materiale reciclabile, iluminaţi.

Vor fi 10 brăduţi mici, de 3 metri şi jumătate, şi unul mare de 12 metri, toţi realizaţi din 12 tipuri de materiale reciclabile, spun iniţiatorii. Iar cantităţile necesare sunt impresionante.

Pentru bradul din aluminiu 10.000 de doze daca nu mai multe. Tine cont ca vin taiate bucatele mai micute. 20.000 de capace de bere si suc. 3000-4000 de CD-uri, nu stiu cate mii de pungi, explică Radu Rusu de la Eco Stuff.

Şi, pentru că mai e puţin până când toţi trebuie să fie gata, e forfotă mare în hala în care se face totul manual.

Aici, toată lumea lucrează la brăduţul din capace metalice de bere. Întâi, se taie sârma, capacele de bere găurite deja se prind cu sârmă. Fiecare capac, în total vreo 20.000, vor fi prinse între ele.

Toţi cei care lucrează sunt voluntari. Reprezentantii ONG-ului nu sunt la prima acţiune de acest gen.

Radu Rusu, Eco Stuff:

Totul face parte dintr-un proiect mai mare al nostru de educaţie ecologică în care a intrat şi podul de peturi de pe Bega din 2014, expoziţia din capace de pe pietonală.

Brazii vor fi expuşi din 9 decembrie până pe 6 ianuarie în Piaţa Libertăţii din Timişoara. Astfel de construcţii sunt expuse de mai mulţi ani în mari oraşe ale lumii şi împodobesc pieţele de Crăciun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Timişorenii vor avea brazi reciclabili de sărbători! Cum arată alternativa eco a pomului de Crăciun