Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS: Lovitura de stat din Turcia a fost respinsă, susţin Guvernatorul Istanbulului şi purtătorul de cuvânt al serviciilor de informaţii

Guvernatorul Istanbulului şi purtătorul de cuvânt al serviciilor de informaţii turce au declarat că tentativa de lovitură de stat a fost respinsă.

Guvernatorul Istanbulului şi purtătorul de cuvânt al serviciilor de informaţii turce au declarat că tentativa de lovitură de stat a fost respinsă.

Comandantul Armatei a 3-a, ce are cartierul general la Istanbul, a emis un ordin televizat ca toate trupele să se întoarcă în barăci.

Potrivit postului de televiziune TRT, patru militari au fost arestaţi pentru tentativa de lovitură de stat, inclusiv unul de rang înalt.

Un fost general s-ar afla în spatele tentativei de stat

Agenţia de presă Anadolu a anunţat că în spatele tentativei se află un fost general îndepărtat recent din funcţie de Guvernul de la Ankara. Este vorba despre fostul general Muharrem Kose, îndepărtat recent din funcţie de regimul de la Ankara.

O parte a armatei turce a lansat în noaptea de vineri spre sâmbătă o lovitură de stat în ţară. Istanbulul şi Ankara sunt survolate de elicoptere militare, iar la sol numeroase tancuri se află pe străzi.

Mai multe schimburi de focuri de armă au avut loc între poliţie, aparent loială actualului şef al statului, Recep Tayyip Erdogan, şi militarii pucişti.

Tot mai mulţi civili au început să iasă în stradă pentru a protesta faţă de tentativa de lovitură de stat. În piaţa Taksim, armata ar fi tras în ei, potrivit AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » BREAKING NEWS: Lovitura de stat din Turcia a fost respinsă, susţin Guvernatorul Istanbulului şi purtătorul de cuvânt al serviciilor de informaţii