Antena Meniu Search
x

Galerie foto Bubuitură puternică, în Covasna. Localnică: "Tremura geamul şi se auzea foarte puternic"

Un zgomot foarte puternic, produs miercuri după amiază în apropiere de staţiunea Covasna, a pus în alertă autoritățile judeţului.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.11.2020, 17:09

Bubuitura a fost atât de puternică, încât a zguduit geamurile localităților și s-a auzit la aproape 30 de kilometri depărtare, în municipiul Sfântu Gheorghe. Cel mai probabil, sursa zgomotului a fost un avion de luptă, care a depășit, în zbor, viteza sunetului și a produs așa numitul boom sonic.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 11 și 45 de minute. Locuitorii din zona în care sunetele au avut cea mai mare intensitate descriu zgomotul unui motor de avion, urmat de cel al unei explozii.

Localnică: "M-am speriat. De ce? Tremura geamul și se auzea foarte puternic. Nu am văzut nimic, am auzit doar zborul avionului, s-a dus încolo. M-am uitat repede pe ușă, când s-a auzit bubuitura aia mare și avionul zbura încolo, spre Brașov."

Localnică: "La un moment dat, a fost o explozie mare, atât. Și pe cer s-a văzut un disc, în jurul avionului."

Poliţia investighează cazul

Poliția județului Covasna a derulat propriile investigații, în legătură cu acest eveniment. Oamenii legii nu au aflat însă sursa zgomotului.

Localnicii spun că zgomotele s-au auzit cel mai puternic la poalele Munților Vrancei. În depărtare, este stațiunea Covasna. La baza dealului este localitatea Chiuruș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Bubuitură puternică, în Covasna. Localnică: "Tremura geamul şi se auzea foarte puternic"