Antena Meniu Search
x

Nouă buzoieni, audiaţi într-un dosar de trafic de persoane. Victimele erau exploatate în Spania şi Elveţia

Procurorii DIICOT Buzău şi ofiţerii de poliţie judiciară au efectuat, miercuri dimineaţa, nouă percheziţii domiciliare în municipiul Buzău şi în mai multe comune limitrofe.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 18.09.2019, 16:04

Prejudiciul din dosar este estimat la aproape un milion de euro
Procurorii DIICOT fac audieri într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism - Hepta

Procurorii DIICOT Buzău şi ofiţerii de poliţie judiciară au efectuat, miercuri dimineaţa, nouă percheziţii domiciliare în municipiul Buzău şi în mai multe comune limitrofe.

Percheziţiile au fost efectuate în legătură cu un dosar în care mai mulţi suspecţi sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

Buzoienii sunt bănuiţi că au făcut aproape un milion de euro din trafic de persoane şi proxenetism

Suspecţii sunt acuzaţi că, în perioada 2010-2017, "au constituit și au funcționat ca un grup infracțional organizat de tip interfamilial, asociere infracțională specializată în comiterea de infracțiuni de proxenetism și trafic de persoane prin obținerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către mai multe tinere pe teritoriile Regatului Spaniei și al Confederației Elvețiene, precum și în comiterea infracțiunii de spălare a banilor astfel obținuți, cu prelungirea acestei ultime activități infracționale până la nivelul anului 2019".

Suspecţii obişnuiau să recruteze victimele din România, în special prin metoda lover-boy, să le transporte în Spania sau Elveţia, cu autoturismul sau cu avionul, să cazeze victimele în apartamente închiriate şi să le plaseze în apropierea unor cluburi şi localuri cunoscute din zonă.

Victimele erau supravegheate, pentru a rămâne în zona de control, iar la final se făcea colectarea banilor.

Procurorii DIICOT au pus sechestru pe mai multe imobile şi autoturisme, cu o valoare totală estimată de aproape un milion de euro, urmând ca nouă persoane să fie audiate la sediul DIICOT Buzău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Nouă buzoieni, audiaţi într-un dosar de trafic de persoane. Victimele erau exploatate în Spania şi Elveţia