Mihai Suciu şi-a îndeplinit visul la Gala "Ajut Eu" şi va merge la meciul Real Madrid – Barcelona
Campania AJUT EU a început, iar timp de 26 de zile, oricine poate fi erou. Doar am împlinit aici, la Antena 1, 26 de ani! În prima gală a generozităţii, poveşti emoţionante au unit inimi şi au pus România în mişcare.
Campania AJUT EU a început, iar timp de 26 de zile, oricine poate fi erou. Doar am împlinit aici, la Antena 1, 26 de ani! În prima gală a generozităţii, poveşti emoţionante au unit inimi şi au pus România în mişcare.
Printre cei care şi-au spus dorinţele, iar oameni de bine au sărit să ajute, se află şi Mihai Suciu. La 14 ani, Mihai e o lecţie de viaţă.
Deşi s-a născut prematur, iar medicii nu i-au dat vreo speranţă că va merge vreodată, fiecare pas pe care-l face e o bătălie câştigată. Îşi doreşte să se bucure de copilărie, la fel ca prietenii lui din şcoală.
De când a venit pe lume, aşa a fost fiecare zi din viaţa lui Mihai - plină de obstacole. O permanentă competiţie. Cu cei din jur, dar mai ales cu el. Şi, cu fiecare mică victorie obţinută, el a devenit copilul puternic de azi.
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
- Un minor de 15 ani s-a urcat la volanul unei maşini şi a provocat un accident grav, în Constanţa. A fost găsit...
- Rezultate LOTO 6/49 duminică 16 februarie 2025, ora 18:50. Numerele câştigătoare la loto azi
- Eurostat: România este codaşa Uniunii Europene la educaţia digitală. Care sunt cauzele
- Cutremur azi în România. Un seism de 3,6 pe scara Richter s-a produs în Vrancea
De 14 ani, din clipa în care a intrat în această lume, cu stângul, aşa e viaţa lui Mihai. S-a născut prematur. Iar cele câteva secunde în care creierul nu i s-a oxigenat, au lăsat urme adânci. De neşters vreodată, au spus medicii. Care n-au crezut că Mihai va putea sta în picioare.
Mihai a refuzat o viaţă în scaunul cu rotile. Şi-a spus mereu că el e un copil normal. Cu zâmbet şi voinţă de fier a intră în fiecare zi în sala de recuperare. Ca şi cum o importantă olimpiadă îl aşteaptă.
Are o permanentă dorinţă de a-şi depăşească limitele, e curios, vrea să ştie mai multe, să descopere lumea fascinantă din jurul lui. De exemplu, camera noastră de filmat.
Acasă, îl aşteaptă de fiecare dată Maria, sora geamănă. Mai mare decât el cu câteva minute. Acele minute care au făcut diferenţa. Cei doi sunt ca jumătăţile care se completează perfect: el e neajutorat, ea protectoare. El e bun la limba română, ea, la matematică.
Mihai e pentru Maria model de curaj şi demnitate. Felul în care el îşi duce boala o face şi pe ea mai puternică. Un fel de scut de apărare în faţa celor care ar putea să îl rănească.
Dar Mihai rezistă. Mai are încă multe de rezolvat - operaţii la genunchi, implanturi şi şedinţe de recuperare. Un efort continuu pentru el, o povară greu de dus pentru părinţi - toate acestea costă peste 100 de mii de euro.
Dar n-o să-i poată da nimeni, înapoi, timpul pe care n-a apucat să-l petreacă la joacă, pe terenul pe fotbal ori alergând prin parc, cu o trotinetă. O experienţă pe care ar da orice să o trăiască. Numai să aibă trotineta.
Bucuriile lui sunt colecţii de stări şi emoţii. Atunci când nu poate face ceva, vrea să traiască măcar în preajma celor care pot. Se hrăneşte din bucuria lor. De aceea ar vrea să meargă, măcar o dată, pe un stadion.
Sau, ar vrea să îl întâlnească, pe Sely, celebrul youtuber.
Altceva, nu-şi mai doreşte. Decât să fie el bine, şi să poată da şi altora din puţinul lui.
Băiatul căruia medicii i-au spus, la naştere, că nu se va ridica în picioare, e pregătit să cucerească lumea cu pofta lui de viaţă. Iar lumea pare să nu aibă limite pentru el.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰