Antena Meniu Search
x

Povestea cutremurătoare a vieţii Ionelei Prodan. S-a născut la două luni după ce tatăl ei a murit

Lumea artiştilor este în doliu. Ionela Prodan, una dintre cele mai iubite cântăreţe de muzică populară, s-a stins la spitalul Elias.

Vezi și

Lumea artiştilor este în doliu. Ionela Prodan, una dintre cele mai iubite cântăreţe de muzică populară, s-a stins la spitalul Elias. Avea 70 de ani şi suferea de o boală gravă. Aseară, a suferit un stop cardiorespirator, iar medicii nu au mai reuşit s-o resusciteze. Interpreta a lăsat publicului moştenire unele dintre cele mai îndrăgite cântece româneşti.

La căpătâiul Ionelei Prodan a stat până în ultima clipă fiica cea mare, Anamaria Reghecampf. Tot ea a făcut anunţul: "Ştiu că acolo unde ai plecat, vei conduce corul îngerilor, iar vocea ta va răsuna mult mai tare şi mai frumos în tot Raiul şi în inima mea. (...) Drum bun, iubirea vieţii mele!"

Suferea de o boală cronică şi nu a mai răspuns la niciun tratament. Colegii de scenă îşi amintesc că era mereu cu zâmbetul pe buze. 

La capela cimitirului Bellu, apropiaţii artistei nu contenesc să vină pentru rămas bun.

La sfârşitul anului trecut, Ionela Prodan a şocat cu transformarea prin care a trecut. Slăbise 25 de kilograme.

Vocea Ionelei Prodan a depăşit graniţele ţării. Artista a cântat în faţa celor mai importanţi oameni ai planetei, chiar şi la Casa Albă. Primii paşi i-a făcut pe malurile Dunării: "Am fost copil sărac. Mamă văduvă cu 3 copii, m-a născut la două luni după ce a murit tata." 

Artista a la un pas de moarte în urmă cu 45 de ani. A suferit un accident rutier chiar în ziua în care a botezat-o pe Anamaria. S-a trezit după 3 luni de comă profundă. Şi a trăit mereu aproape de fiicele ei, Anamaria şi Anca: "Am lăsat scena şi am spus gata, fetele mele trebuie să aibă şi mamă şi tată."

Tot ele vor moşteni şi averea impresionantă. În declaraţia de avere pe care a publicat-o în 2016, când a candidat pentru un post de parlamentar, avea peste un milion de euro în conturi, dar şi patru case, două terenuri, bijuterii şi tablouri. A primit şi două decoraţii: Crucea națională Serviciul Credincios şi Ordinul Meritul Cultural. 

Ionela Prodan va fi înmormântată joi, la cimitirul Bellu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Povestea cutremurătoare a vieţii Ionelei Prodan. S-a născut la două luni după ce tatăl ei a murit