Antena Meniu Search
x

Cântăreața Sanda Ladoşi e suspectă într-un dosar cu prejudiciu de un milion de euro. A fost ridicată de acasă şi audiată la DIICOT

Sanda Ladoşi a ajuns, astăzi, la DIICOT. Este suspectă într-un dosar cu acuzaţii de spălare de bani, înşelăciune şi sprijinire a unui grup infracţional.

Vezi și

Sanda Ladoşi a ajuns, astăzi, la DIICOT. Este suspectă într-un dosar cu acuzaţii de spălare de bani, înşelăciune şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. Unul constituit, se pare, chiar de către soţul ei. Mai exact, artista ar fi administrat una dintre firmele care ar fi prejudiciat Fondul de Garantare IMM cu un milion de euro, în urma unor tranzacţii nefinalizate conform contractelor. 

Recitalurile Sandei Ladoşi s-au mutat la DIICOT, în faţa unui public restrâns, format din oameni care ar fi putut să o trimită după gratii: "Situaţia toată mi se pare stupidă, dar cel mai bine ar fi să lăsăm cursul şi să aflăm adevărul." 

După câteva ore în care a răspuns la toate întrebările procurorilor, artista a ieşit de la audieri liberă: "Eu personal nu am fost implicată. Existam ca nume pe firmă, scriptic. O firmă, despre o singură societate este vorba."

O firmă dintr-un circuit foarte amplu. Trei grupuri de societăţi care-şi livrează mărfuri şi acte fictive între ele. Grupul achiziţiona materiale de construcţii şi utilaje din străinătate. Transferul în România se făcea prin alt consorţiu prin care administratorii se sustrăgeau de la plata TVA-ului. î

Pe acelaşi subiect

Iar actele se întocmeau în societăţi fictive, prin documente false. Tranzacţiile erau finanţate prin credit de Fondul de Garantare, marfa cumpărată, însă, inexistentă! De aici a venit şi plângerea penală. Creierul afacerii ar fi chiar soţul artistei.

- Sunteţi convinsă că soţul este nevinovat?

- Eu zic că da.

Doar că situaţia pare un deja vu. În 2013, Ştefan Tache, soţul Sandei Ladoşi, a fost închis exact pentru acelaşi tip de înşelăciune. A fost eliberat după trei săptămâni, timp în care, Sanda Ladoşi, i-a fost alături. Astăzi a fost tot lângă el. Doar că nu numai în calitate de soţie, dar şi de acuzat.

Sanda Ladoşi s-a retras, în urmă cu câţiva ani, de pe scenă. În prezent este director adjunct la Circul Globus. 

În urma percheziţiilor din această dimineaţă au ajuns la audieri 41 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cântăreața Sanda Ladoşi e suspectă într-un dosar cu prejudiciu de un milion de euro. A fost ridicată de acasă şi audiată la DIICOT