Antena Meniu Search
x

Căprioare sfâșiate la Grădina Zoologică din Galați de câini fără stăpân

Câini fără stăpân au atacat și sfâșiat duminică mai multe căprioare de la Grădina Zoologică din Galați.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 21.06.2020, 22:06

Intrarea în Grădina Zoologică din Galați
Mai multe căprioare de la Grădina Zoologică din Galați au fost atacate de câini fără stăpân - Observator
  • Câinii au săpat pe sub gardul exterior al grădinii zoo.
  • Specialiștii cred că epidemia a lăsat câinii fără hrană.

Conform oficialilor de la zoo, câinii au venit din pădurea din apropiere, au săpat pe sub gardul exterior și s-au infiltrat în grădina zoologică.

„Am trimis medicul veterinar acolo, încă nu ştim cât este de grav. Am dublat paza peste noapte şi am trimis doi muncitori care vor verifica de mai multe ori gardul. Câinii din pădure nu pot fi împuşcaţi, ne-am gândit să-i adunăm cu echipe de de la ecarisaj. Totuşi, ei nu au jurisdicţie în pădure, au nevoie de dispensă, vorbim cu cei de la Romsilva să vedem ce putem face”, a spus directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Mădălin Şerban, citat de Mediafax.

Specialiștii bănuiesc că, din cauza epidemiei de coronavirus, câinii sunt înfometați și au devenit agresivi, pentru că nu mai au principala sursă de hrană, resturile de mâncare care erau lăsate de oamenii ce veneau la grătar în pădure.

”Câinii pot afecta fauna, duminică au atacat nişte căprioare. Problema este cu epidemia. Este închisă pădurea şi s-au înmulţit câinii. Aceştia sunt flămânzi şi intră în parc. Înainte trăiau de pe urma gălăţenilor care veneau la grătare în pădure, de când cu epidemia lumea nu a mai avut voie şi câinii au rămas fără sursa lor principală de hrană. S-a mai întâmplat şi în trecut. Totuşi din 2015 nu am mai avut probleme, acum epidemia este de vină”, a declara Mădălin Şerban.

Grădina Zoologică se află lângă pădurea Gârboavele, în comuna Tulucești, la 17 kilometri de Galați și are o suprafață de 14 hectare.

Sursa: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Căprioare sfâșiate la Grădina Zoologică din Galați de câini fără stăpân