Carantina pe străzi sau sectoare în București, misiune imposibilă: „Ar trebui să avem milioane de polițiști care să stea pe fiecare stradă în parte”

De Valentin Stan.
Publicat: 02.11.2020, 19:35.
Actualizat: 02.11.2020, 19:45

România toată poartă mască. Premierul a anunţat azi că masca va fi obligatorie de la 1,5 incidenţă, nu de la 3 la mia de locuitori, cum era până acum.

În acelaşi timp, o eventuală carantină în Bucureşti este misiune imposibilă. Unii oficiali îşi doresc măsura, alţii spun că este mult prea greu de adoptat. Cert este că nimeni nu are habar cum s-ar putea realiza, iar bucureşteanul care trebuie să meargă zilnic la muncă nu are nicio idee despre măsurile care îl aşteaptă.

Nicusor Dan: "Eventual" şi "ipoteză" sunt cuvintele cheie din discursul noului Primar al Capitalei cu privire la carantinarea Bucureştiului. Deşi în ultimele zile atât Nicuşor Dan, cât şi Prefectul Traian Berbeceanu spuneau că se ia în calcul carantinarea unor străzi sau sectoare, s-a mai stins din curaj după ce l-au ascultat pe Ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru: Din punctul meu de vedere, Bucureştiul este greu de diferenţiat în sectoare si izolat în sectoare, după cum este greu de diferenţiat de Ilfov.

Chiar şi aşa, ideea carantinării nu a dispărut din discursul public. Ba mai mult, oficialii spun că, dacă va fi nevoie, ofiţerii şi agenţii îşi vor face treaba ca la carte.

Reporter: Ipotetic, poliția știe ce să facă?

Traian Berbeceanu: Poliția știe ce să facă categoric, nu ipotetic.

Reporter: Au suficienți oameni?

Traian Berbeceanu: Au și oameni au și logistică și determinare.

Determinare au. Îndrumare mai puţin. Poliţiştii încă n-au habar cum ar trebui să se comporte într-o eventuală carantină. Nimeni n-a dat încă nicio indicaţie. Nici măcar ipotetică.

Poliţist: Presupun că aceste carantinari se vor face că și până acum cu chemarea masivă a politstilor de acasă și plantarea lor în diverse locuri și de acolo fiecare lucrează după ureche.

Poliţist: Ar trebuie să avem milioane de polițiști care să stea pe fiecare stradă în parte. Colegii noștri cad pe capete în urmă infectarilor. Nu putem vorbi de o carantinare pe municipiul București, așa cum se practică în țară, la nivelul unor comune unde arterele rutiere erau limitate și puteau fi închise anumite zone.

Dacă se ajunge la carantină, atunci printre primele zone restricționate o să fie Sudul Capitalei, inclusiv localitatea Popești Leordeni. Pentru că măsură să aibă succes, ea ar trebuie să fie adoptată atât de Prefectura Bcureusti cât și de cea a județului Ilfov, pentru că aici au fost înregistrate foarte multe cazuri. iar problemele nu se termină aici.

Zonele rezidențiale s-au dezvoltat atât de mult încât unele blocuri sunt chiar la limita dintre localități. Așa se face că unii oameni ar putea să stea în carantină, în timp ce vecinii lor vor putea să circule fără niciun fel de restricție.

Dacă va fi impusă carantina, atunci oamenii vor putea merge la muncă doar cu o adeverinţă de la angajator.

Cu toate că România are o rată de infectare mai mare decât multe țări din Europa, suntem printre puținele state care n-au luat măsuri de carantinare a focarelor. În momentul de față 11 țări au restricții de circulație din cauza pandemiei.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Mii de militari și polițiști mobilizați, de urgență, lângă București
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
A depășit perioada grea din viața lui, iar acum a devenit tată. Cum arată soția actorului din Home Alone
CaTine.ro
Thalia într-o ipostază inedită. Fotografia care i-a distrat pe fani
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro