Antena Meniu Search
x

Video Cât plăteau părinţii la grădiniţa groazei din Ilfov: un nou sediu se deschide la două străzi distanţă. Educatoarea, lăsată în libertate

Educatoarea acuzată că a bătut şi umilit zeci de copii înscrişi la grădiniţa privată din Popeşti-Leordeni a fost lăsată în libertate, sub control judiciar. Între timp, afacerea merge mai departe. Directorul vrea să deschidă altă grădiniţă, la două străzi distanţă.

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 23.02.2024, 22:36

Vezi și

După o noapte petrecută în Arestul Central, Andreea Solomon, educatoarea de 24 de ani, înregistrată în timp ce loveşte şi jigneşte mai mulţi copii, a ajuns în faţa procurorilor. Audierile au durat 30 de minute şi instanţa a decis: control judiciar pentru 60 de zile 

Grădiniţa groazei, deschisă în altă parte

"Vorbim de fapte de violenţă, vorbim de minori care nu se puteau apăra, drept urmare, în opinia noastră, pericolul este foarte mare, gravitatea faptelor este foarte mare", a declarat Marina Constantinescu, avocata unei familii.

"Femeia a fost suspendată din funcţie, iar pe parcusul celor 60 de zile, nu va avea dreptul să mai profeseze în învăţământ. De asemenea, nu are voie să părăseasca ţara fără acordul procurorului şi trebuie să se prezinte la poliţie sau în faţa instanţelor ori de câte ori este chemată", transmite Ana Grigore, reporter Observator. 

Pe acelaşi subiect

Între timp, conducerea centrului educaţional se reorganizează. În urmă cu o săptămână, poliţiştii au închis temporar grădiniţa  privată şi au amendat administratorul cu 30.000 de lei, amendă care a fost plătită. Administratorul are acum o nouă strategie. Va deschide o nouă grădiniţă, într-un alt loc, tot în Popeşti Leordeni. Pe grupul de părinţi a fost trimis un mesaj pentru a-i invita la negocieri. 

"Putem observa cu uşurinţă respectul faţă de durerea părinţilor.  La cinci zile de la eveniment, se deschide o altă locaţie, probabil sub un alt nume şi posibil sub un alt administrator, astfel încât businessul să funcţioneze în continuare", spune Marina Constantinescu, avocata unei familii.

Cât plăteau părinţii lunar

Părinţii plăteau lunar grădiniței sume cuprinse între 1.100 lei și 1.600 lei. În plus, erau sancționați cu 25 de lei pentru fiecare jumătate de oră, în cazul în care nu ajungeau să-și ia copiii la timp. Adulţii au depus plângeri pe numele altor 3 angajate, cu acelaşi comportament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cât plăteau părinţii la grădiniţa groazei din Ilfov: un nou sediu se deschide la două străzi distanţă. Educatoarea, lăsată în libertate