Antena Meniu Search
x

Video Cât trebuie să plătească România pe zi, pentru cele 31 de depozite de deşeuri pe care nu le-a putut închide. Decizia luată de Curtea Europeană de Justiţie

600 de euro pe zi. Atât trebuie să plătească România pentru fiecare din cele 31 de depozite de deşeuri pe care nu le-a putut închide. Decizia a fost luată de Curtea Europeană de Justiţie. Printre depozite este şi fosta groapă de gunoi a Braşovului, unde procedura de închidere e subiect de proces între Primărie şi o firmă privată. 

de Redactia Observator

la 10.01.2024, 09:46

Vezi și

România are de plătit 600 de euro pe zi, pentru fiecare din cele 31 de depozite pe care nu le-a închis. În plus, pe nota de plată sunt peste 48 de mii de euro pentru fiecare depozit.

Din 1997, aici nu se mai aruncă niciun fel de gunoi, însă depozitul nu a fost închis nici măcar în zilele noastre. Închiderea depozitulului presupune lucrări ample, de peste 50 de milioane de lei. Cine plătește acești bani? Răspunsul la această întrebare stă între Primăria Brașov - proprietarul terenului și firma care gestionează noul depozit, funcțional, de deșeuri.  

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: Din punctul nostru de vedere, considerăm că este obligația lui să plătească pentru închiderea acestui depozit de deșeuri menajere, lucru pe care și l-a asumat la momentul la care a deschis depozitul ecologic.

Firma care gestionează noul depozit al Brașovului nu și-a asumat costurile închiderii vechiului depozit. Așa că Primăria s-a apucat de procedurile legale să închidă depozitul din bugetul local și să recupereze apoi costurile de la firma privată. Conducerea firmei nu a dorit să formuleze un punct de vedere, legat de acest subiect.

Pe acelaşi subiect

Marcela Predescu, administrator firmă: Eu nu sunt la birou astăzi și vă spun că săptămâna asta lipsesc din oraș.

Reporter: Am înțeles. Există varianta să facem un scurt interviu telefonic, atunci?

Marcela Predescu, administrator firmă: Nu.

Reporter: Cât de gravă este situația, în momentul acesta, raportat la ce a decis Curtea Europeană de Justiție?

Sorin Banciu, secretar de stat Ministerul Mediului: Mai gravă de atât cred că nu se poate. 

Teoretic, lucrările pot fi gata în 12 luni. Până la prima cupă de excavator mai este, însă, cale lungă: deocamdată, Primăria așteaptă avizul de mediu pentru studiul de fezabilitate al acestei investiții.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Cât trebuie să plătească România pe zi, pentru cele 31 de depozite de deşeuri pe care nu le-a putut închide. Decizia luată de Curtea Europeană de Justiţie