Antena Meniu Search
x

Video Cătălin Cherecheş se jură că nu e corupt, cu ceas de 80.000 de euro la mână. Socrii primarului, puşi pe glume la judecătorie

Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, rămân în arest, au decis astăzi judecătorii din Mureş. Sunt cercetaţi pentru că au dat mită 50.000 de euro unui magistrat pentru a obţine achitarea ginerelui lor. Între timp, ancheta s-ar putea extinde şi, potrivit unor surse Observator, la audieri ar ajunge mâine edilul şi mama lui, fost deputat. 

de Redactia Observator

la 13.11.2023, 19:31

Vezi și
  • Reporter: De unde aveaţi banii?
  • Socrul lui Cătălin Cherecheş: I-am cerut de la tine împrumut. 
  • Reporter: Eu nu am. Dumneavoastră de unde aveţi atâţia bani? 

Este răspunsul ironic al socrului primarului din Baia Mare, la intrarea în sala de judecată. Împreuna cu soţia sa a încercat să i convingă pe magistraţi să fie cercetaţi în stare de libertate. Vor rămâne însă în continuare în arest. "Au avut o poziţie procesuală, fiecare dintre ei", a declarat Vasile Costea, avocatul soților Gliga.

"Ştia şi mama lui Cătălin Cherecheş de faptul că vreţi să-i cumpăraţi libertatea? Vă pare rău că aţi încercat să mituiţi un judecător?", i-au întrebat reporterii pe soţii Gliga, la plecare.

Soţia primarului, care este urmarită penal pentru complicitate, a fost în sala de judecată ca să îşi susţină părinţii: "Tabita, tu ştiai ce urma să se întâmple? Cine v-a pus să faceţi ingineria asta?"

Pe acelaşi subiect

Socrii lui Cherecheş rămân în arest

Săptămâna trecută, soacra edilului din Baia Mare a fost prinsă în flagrant în timp ce îi dădea 50.000 de euro mamei judecătoarei pentru a obţine o pedepasă mai blândă pentru ginerele său. Ca să o convingă, a asaltat-o cu telefoanele şi a mers de câteva ori în faţa magazinul său. I-a dus platouri de prăjituri, un tort de două kilograme şi, în final, bani.

  • Soacra primarului: Eu mă duc după "prăjitură", aduc "prăjitura" gata făcută… Nu? Și miercuri Tabita să-mi aducă "prăjitura" la Cluj.
  • Mama judecătoarei: Nu știu. Ne auzim la telefon și hotărâm.
  • Soacra primarului: V-am făcut un platou de prăjituri. Ăla mi-l portbagaj.
  • Mama judecătoarei: Păi trebuia să aduci şi să pui acolo.
  • Soacra primarului: În prăjituri? Da m-am gândit şi la varianta… da îi o pungă de cadou şi îi o cutie cu cadou. Nu se vede nimica.
  • Mama judecătoarei: Îhî. Nu?
  • Soacra primarului: No, să vă culcați liniştită.

"Nu mi se pare normal să se abordeze persoanele pentru astfel de acţiuni", spune mama judecătoarei.

Cătălin Cherecheş jură că nu e corupt

Cătălin Cherecheş susţine că nu ştia de demersurile ilegale ale soacrei sale. A ameninţat chiar cu divorţul dacă află că soţia lui a fost implicată. Între timp, spune că s-a lămurit. "Eu am întrebat un singur lucru: Ai greşit? Nu, nu am greşit", povesteşte Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare.

Primarul şi-a susţinut nevinovăţia într-un amplu discurs pe Facebook. Potrivit specialiştilor, în acest clip are la mână un ceas Patek Philippe care costă în jur de 80.000 de euro. "Ce să zic? Că mă bucur că mi-au făcut o surpriză şi m-am trezit ca şi viţelul la poartă nouă?", spune Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare.

Cătălin Checheş îşi va afla sentinţa fnală în dosarul de corupţie pe 24 noiembrie. Surse din anchetă spun că mâine ar urma să ajungă împreună cu mama lui la audieri la DNA Cluj. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Cătălin Cherecheş se jură că nu e corupt, cu ceas de 80.000 de euro la mână. Socrii primarului, puşi pe glume la judecătorie