Antena Meniu Search
x

Video Câte grade a avut apa mării în cel mai fierbinte weekend din martie. Prosoapele au fost întinse pe plajă pentru prima dată anul acesta

Vara se grăbeşte să vină. Suntem în cel mai cald weekend de martie din ultimii 80 de ani. În multe oraşe au fost astăzi chiar şi 30 de grade Celsius, ca-n iunie. Căldura şi vremea frumoasă i-au făcut pe mulţi să fugă la mare. Apa cristalină, cherhanalele pline, faleza animată de la primele ore şi copii care se distrează pe plajă, aşa sună reţeta unei zile perfecte de... primăvară pe litoral. 

de Redactia Observator

la 30.03.2024, 19:43

Vezi și

Opt grade. Atât are apa mării astăzi. Un constănțean a spart... gheața și a făcut prima baie.

Localnic: Dacă nu bătea vântul ar fi fost mai ok. Dar acum că am ieşit, chiar dacă pare că e frig, în apă e mai cald oarecum, după ce te obişnuieşti.

Cei mai puțin curajoși, au intrat doar cu picioarele în apă

În Vama Veche, localnicii şi turiştii şi-au pus, pentru prima dată anul acesta, prosopul pe nisip şi au admirat marea. Mulţi au lăsat geaca de primăvară în cuier şi au scos din dulap ţinuta... de vară.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Chiar arată extraordinar apa şi chiar ne-am mirat că e aşa de frumoasă şi de albastră şi ne bucurăm. 

Cu soarele pe cer şi marea la picioare, zeci de oameni au ieşit să se relaxeze, la pas, pe faleza Cazinoului din Constanţa. 

Câte grade vor fi săptămâna viitoare la mare

Andreea Filip, reporter Observator: Cele 20 de grade Celsius i-au convins astăzi pe turişti să vină la mare. Mâine vom avea parte de în continuare de soare,  dar temperaturile vor fi mai modeste. Totuşi, cei care vor putea să-şi prelungească zilele libere la mare, ar trebui să ştie că săptămâna viitoare vom avea până la 26 de grade Celsius pe litoral. 

S-au umplut şi cherhanalele din Olimp. Mirosul peştelui pe grătar a atras imediat clienţii. Şi în Mangalia, pauza de masă a fost cu peşte proaspăt pescuit chiar din Marea Neagră.  

Dan Moldovan, proprietar restaurant: Calcanul, bibanul de mare, chefalul şi tot ce derivă din zona Mării Negre. Important este să fim vizitaţi şi ne bucurăm de prezenţa lor. Chiar am avut multă treabă în acest weekend şi sper să avem şi mâine. 

Plimbare pe Microdelta sudului litoralului

Turiştii care au vrut o amintire de neuitat au urcat pe vapoare care îi plimbă pe mare, de unde au fotografiat lebede şi delfini.  

Florin Guliman: Vedem chiar Microdelta sudului. Puţini au auzit de Microdelta sudului litoralului, după Limanu, vedem chiar lebedele, uitaţi-le lângă noi, delfinii în 60% din plimbări îi vedem. 

Preţurile pentru o plimbare de o oră sunt de 30 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Câte grade a avut apa mării în cel mai fierbinte weekend din martie. Prosoapele au fost întinse pe plajă pentru prima dată anul acesta