Antena Meniu Search
x

Video Finalul lunii martie va fi cel mai călduros din ultimii 70 de ani. Motivul pentru care termometrele vor indica şi 30 de grade Celsius

Aproape jumătate din țară a fost măturată azi de vânt puternic, iar în unele zone, rafalele au făcut şi victime. În Gura Humorului, o femeie a fost grav rănită după ce a fost lovită de un cort electoral, luat pur şi simplu pe sus. Atenţionarea meteorologilor expiră în această seară. De mâine, vom avea temperaturi de vară. Finalul lunii martie va fi cel mai călduros din ultimii 70 de ani. 

de Redactia Observator

la 29.03.2024, 19:59

Vezi și

O femeie de 82 de ani din Gura Humorului a fost pusă la pământ de un cort de campanie electorală. Construcţia de aproape 20 de kilograme a fost luată pe sus de vântul puternic. 

Angela Bertea, reporter Observator: Cortul era amplasat aici şi a fost împins mai bine de 5 metri de rafalele de vânt peste femeia care trecea fix prin zonă. 

Din cauza loviturii puternice, femeia a rămas inconştientă pe trotuar şi a fost transportată de urgenţă la spital. 

Pagube şi în Neamţ, Iaşi sau Cluj

Pe acelaşi subiect

În Neamţ, acoperişul unei spălătorii auto a fost smuls și a căzut peste un foișor. Din fericire, nu au fost victime. La Iaşi un arbore a căzut peste o maşină parcată. Iar în judeţul Cluj, drumul din stațiunea turistică Beliș a fost blocat complet după ce mai mulți copaci au fost doborâţi de vântul puternic.

În Munţii Rodnei, la 1.800 de metri altitudine, rafalele au atins 100 km/h.  

Turiştii şi-au luat adio de la pârtii

Temperaturile au fost însă ridicate în toată ţara. Pe Valea Prahovei, turiştii şi-au putut lua adio de la pârtii. Sezonul de schi s-a încheiat, deşi acum o săptămână a nins ca în miezul iernii

Claudiu Loghin, reporter Observator: Aşa arată ultimele ore din acest sezon al sporturilor de iarnă, la Sinaia, suntem în zona superioară a liniei de telescaun din Valea Soarelui, temperatura este 5,5 grade, zăpada este moale, şi totuşi, toţi cei care sunt aici la schi se bucură, dacă nu de calitatea zăpezii, măcar de peisaj şi de soare! 

Maria Floricică, administrator Gondola Sinaia: A fost probabil cel mai prost sezon din ultimii 10 ani, în sensul că nu a mai existat sezon cu temperaturi atât de ridicate la Sinaia, niciodată! 

În partea superioară a Masivului Postăvarul, pârtiile vor mai rămâne deschise şi weekendul acesta, dar peste tot au apărut porţiuni cu pământ.   

Constănţenii au trecut direct la garderoba de vară

La mare, după o săptămână cu ploi şi frig, constănţenii au trecut direct la garderoba de vară. În timp ce unii au lenevit pe şezlong, sub razele soarelui, alţii au intrat în mare. 

În Capitală, la 24 de grade, îngheţata a fost la mare căutare. Sunt cele mai ridicate temperaturi de sfârşit de martie din ultimii 70 de ani. 

Roxana Bojariu, climatolog: E vorba de acest fond al încălzirii globale care alimentează fluctuaţiile normale pentru primavară, anotimp de tranziţie, cu o cantitate mai mare de caldură.

În weekend vor fi până la 29 de grade în sudul ţării, dar luni termometrele vor indica 31 de grade Celsius.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Finalul lunii martie va fi cel mai călduros din ultimii 70 de ani. Motivul pentru care termometrele vor indica şi 30 de grade Celsius