Antena Meniu Search
x

Câţi bani plăteşte Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ca să-l scape pe prinţul Andrew de acuzaţiile de abuz sexual

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii îl va ajuta pe prinţul Andrew să plătească pentru a scăpa de acuzațiile de abuz sexual, informează The Independent.

de Redactia Observator

la 16.02.2022, 16:32

Câţi bani plăteşte Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ca să-l scape pe prinţul Andrew de acuzaţiile de abuz sexual

Regina ar putea să-l ajute pe prințul Andrew să plătească "înţelegerea" în valoare de minim 10 milioane de lire sterline, după ce acesta a fost de acord să soluționeze astfel procesul de abuz sexual intentat de  Virginia Giuffre, scrie presa din Regat. Familia regală a fost îndemnată să dezvăluie dacă ducele de York va primi asistență financiară de la monarh pentru a-și plăti "factura", ale cărei detalii nu au fost făcute publice.

Acordul dezvăluit marţi, 15 februarie, a fost prezentat ca parte din documentaţia juridică depusă la un tribunal federal din Manhattan, unde Giuffre l-a dat în judecată pe cel de-al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a în august anul trecut.

Rapoartele sugerează că Andrew îi va plăti Virginiei Giuffre între 10 şi 12 milioane de lire sterline, inclusiv o donație de 2 milioane de lire sterline către organizații de caritate, pentru a opri procesul de la judecarea în civil din SUA.

Nick Goldstone, șeful de soluționare a litigiilor la firma internațională de avocatură Ince, a declarat pentru The Independent că se aștepta ca acordul să fie în valoare de aproximativ 10 milioane de lire sterline. El a spus că acea sumă va include probabil "costurile legale ale ambelor părți, și, în plus, unele daune”. 

Pe acelaşi subiect

Avocatul a adăugat că cifra reprezintă un rezultat bun pentru Andrew, care s-ar fi confruntat cu probleme mult mai mari dacă ar fi pierdut un proces. "Cerul era limita cu un juriu din New York într-un caz ca acesta", a spus Goldstone.

El a adăugat că probabil au existat negocieri dure între echipele juridice ale celor două părți pentru a ajunge la acordul comun făcut public marți.

Daily Telegraph a anunțat că regina trebuie să-și ajute fiul să-și achite factura legală folosind fonduri din proprietatea ei privată din Lancaster, care valorează aproximativ 23 de milioane de lire sterline. Palatul Buckingham a refuzat să confirme. Donal McCabe, secretarul de comunicații private al Reginei, a declarat pentru The Independent: "Nu am comentat niciodată cu privire la finanțarea chestiunilor legale ale Ducelui și nu vom face acum".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Câţi bani plăteşte Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ca să-l scape pe prinţul Andrew de acuzaţiile de abuz sexual