Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cazul celor 60 de câini ucişi barbar, la Târgu Jiu, scoate în stradă iubitorii de animale din Cluj. "Legi avem, dar nu se aplică"

Scandalul de la adăpostul de animale al primăriei municipiului Târgu Jiu, unde 60 de câini au fost ucişi într-un mod barbar, i-a scos pe iubitorii de animale din mai multe oraşe în stradă. Furioşi de nepăsarea autorităţilor, dar şi de cruzimea cu care sunt tratate patrupedele, zeci de clujeni şi-au luat prietenii necuvântători şi au mers în faţa prefecturii din oraş pentru a protesta

de Alex Prunean

la 08.09.2024 , 08:21

Cu pancarte în mâini şi cu animalele de companie lângă, activiştii pentru drepturile animalelor şi-au strigat nemulţumirile în faţa prefecturii din Cluj. Furioşi după scandalul de la adăpostul de animale din Târgu Jiu, oamenii au ieşit în stradă. "Legi avem şi le avem destul de aspre, dar nu se aplică, aici este problema", crede unul dintre manifestanţi.

Protest pentru prietenii necuvântători

Claudia este profesoară de biologie, şi şi-a făcut un ţel din a educa tinerele generaţiile. "Încerc întotdeauna să le predau la copii că trebuie să aibă empatie faţă de animale, faţă de toate animalele", spune Claudia, prefesoară de biologie.

Vezi și

Iar pentru că puterea exemplului face cât o mie de cuvinte, aceasta a adoptat un animal abandonat: "Are 13 ani, o căţeluşă şi am salvat-o".

Pe acelaşi subiect

Tot aici l-am cunoscut şi pe Mihai, care în urmă cu o lună şi-a găsit un prieten pe viaţă. "Am învăţat ce înseamnă dragostea cu adevărat. Ce înseamnă loialitatea. Deocamdată stă la un hotel de câini, până ne terminăm noi casa şi după o s-o luăm la noi acasă", spune el.

Soluţia pentru abandonul animalelor

Abandonul animalelor de companie e un fenomen greu de stapânit în ţara noastră, cu toate că rezolvarea ar trebui să fie una extrem de simplă. "Strelizarea este foarte importantă atât pentru căţei, pentru că pot avea tot felul de probleme de sănătate, şi în al doilea rând trebuie să oprim înmulţirea lor necontrolată", a declarat Andreea Fehervary, reprezentant ONG.

Statisticile sunt sumbre - doar 17% din câini sunt sterilizaţi.

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Cazul celor 60 de câini ucişi barbar, la Târgu Jiu, scoate în stradă iubitorii de animale din Cluj. "Legi avem, dar nu se aplică"