Antena Meniu Search
x

Cazul lui Paul Walker nu e singular. Alte accidente în care au fost implicate maşini puternice

Maşinile scumpe sunt sau ar trebui să fie şi mult mai sigure. Oamenii preferă să dea o mulţime de bani pe un autoturism pentru a-i oferi stabilitate, confort, dar mai ales siguranţă! Despre Porsche-ul în care a murit actorul Paul Walker se spune că ar fi avut probleme tehnice. Iată alte accidente în care automobilele scumpe nu i-au ajutat pe pasageri!

Vedetele nu sunt nici ele ocolite de accidente grave. O mulţime de star-uri au pierit în urma accidentelor auto. În multe dintre cazuri vina le-a aparţinut, dar rămân şi multe incidente în care cauzele deceselor nu sunt clare. se vorbeşte despre defecţiuni tehnice ale maşinilor ori înscenări.

Iată mai jos câteva dintre cele mai controversate accidente auto!

Cazul Dumitru Tinu - Volvo S40

Pe 1 ianuarie 2003, Dumitru Tinu, directorului cotidianului Adevărul, şi-a pierdut viaţa la primele ore ale dimineţii pe DN1, în apropiere de Romaneşti.

Tinu conducea un Volvo S40, una dintre cele mai sigure maşini din clasa sa. Autoturismul era răsturnat pe partea şoferului. Oficial, se spune că maşina a derapat, a părăsit carosabilul şi a lovit pomii de pe marginea drumului, răsturnându-se la o viteză de 30 km/h. 

Decesul ar fi survenit din cauză că nu a purtat centura, astfel s-a lovit cu capul de părţile dure din interiorul maşinii şi a fost aruncat în afara autoturismului.

Cazul Gabi Popescu - Ferrari 612 Scaglietti

Pe 10 aprilie 2006, Gabi Popescu, fost fotbalist la Universitatea Craiova, Salamanca, Numancia, Dinamo şi Valencia, se întorcea de la Craiova. Pe autostrada Bucureşti – Piteşti, în timp ce conducea cu 170 km/h, automobilul Ferrari 612 Scaglietti, pe care abia şi-l achiziţionase, a început să dea alarma pe computerul de bord.

Popescu a oprit, s-a dat jos din maşină, iar aceasta a luat pur şi simplu foc! Autoturismul de lux fusese achiziţionat cu trei zile în urmă, iar fostul fotbalist plătise pentru el 280.000 de euro.

Gabi Popescu a dat compania Ferrari în judecată, iar după cinci ani a primit 285.973 de euro, plus despăgubiri de 50.000 de euro, deşi el ceruse de trei ori mai mult!

Cazul Mr. Bean - McLaren F1

În august 2011, actorul Rowan Atkinson, mult mai cunoscut drept Mr. Bean, a fost aproape de moarte. Actorul a pierdut controlul volanului, cel mai probabil din cauza asfaltului ud, în localitatea Cambridgeshire, din Marea Britanie, şi s-a izbit de un copac.  

Autoturismul său, un McLaren F1, de 750.000 de euro, care poate atinge o viteză de până la 386 km/h, s-a răsucit de câteva ori, apoi a intrat în copac.

Mr. Bean a reuşit să iasă din fiarele contorsionate, iar la scurt timp automobilul a fost cuprins de flăcări! Actorul a scăpat, ca prin minune, cu doar câteva răni.

Cazul prinţesa Diana - Mercedes-Benz W140

Pe 31 august 1997, prinţesa Diana şi iubitul său, milionarul egiptean Dodi al-Fayed, au decedat în urma unu accident rutier în Paris.

Tragedia s-a întâmplat în tunelul stradal numit Pont de l’Ama. Şoferul limuzinei Mercedes-Benz W140 s-a ciocnit de cel de-al 13-lea pilon al tunelului cu două benzi, construit fără bariere metalice în faţa stâlpilor.

Şoferul limuzinei şi Dodi al-Fayed au fost declaraţi morţi la faţa locului, în timp ce Diana a murit la spital, câteva ore mai târziu, în urma unui stop cardiac. Singurul care a supravieţuit a fost bodyguardul.

Poliţiştii susţin că accidentul a survenit din cauza vitezei prea mari, însă există teorii care spun că Diana şi Dodi al-Fayed au fost victimele unui asasinat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cazul lui Paul Walker nu e singular. Alte accidente în care au fost implicate maşini puternice