Antena Meniu Search
x

Ce benzinărie a pus de fapt preţul de 11 lei pe litru de motorină. Un zvon i-a trimis pe oameni cu butoaiele la staţiile de alimentare din ţară

Panică uriaşă printre şoferi: a apărut zvonul că, de la miezul nopţii, preţul carburanţilor va ajunge la 10 lei pe litru şi că motorina şi benzina s-a putea raţionaliza. Sunt cozi  de kilometri la benzinării dn toată ţara, la Timişoara, la Constanţa şi în multe, multe alte oraşe. Cei mai mulţi fac plinul dar sunt unii care îşi iau şi în canistre sau butoaie.  

de Redactia Observator

la 10.03.2022, 09:13

Ce benzinărie a pus de fapt preţul de 11 lei pe litru de motorină. Un zvon i-a trimis pe oameni cu butoaiele la staţiile de alimentare din ţară

Sute de şoferi stau la cozi kilometrice în benzinăriile din toată ţara. Zvonurile că litrul de combustibil va depăşi 10 lei peste noapte i-a făcut pe oameni să îşi umble rezervoarele şi canistrele. Realitatea a depăşit zvonurile în Beiuş, unde un antreprenor local a ridicat preţul peste la 11 lei pe litru. De teamă că toate vor ajunge la acest cost, oamenii s-au aşezat la cozi. 

Şofer: E foarte scumpă benzina...motorină, benzină, tot. 

Reporter: Vi se mai merită să faceţi taxi? La tariful ăsta.

Şoferi: - Păi...nu prea, dar asta este. 

Pe acelaşi subiect

- Cresc în continuare... şi vor creşte. bursta creşte în continuare. Nu văd o scădere pe termen scurt. 

Reporter: Ce veţi face? Veţi alimenta mai puţin? 

- Cred că voi face un stoc pentru început pentru că la drumuri nu se poate renunţa. avem copii. 

Şofer: N-ai ce stoc să faci, se consumă combustibilul, n-ai absolut nimic ce face. Să ascultăm minciunile guvernanţilor în continuare. 

Marile lanţuri, preţul este sub 8 lei

În marile lanţuri de benzinării, preţurile sunt, deocamdată, sub 8 lei. 

Alex Prunean, reporter Observator: La această benzinărie, aseară litrul de motorină standard putea fi cumpărat cu 7,5 lei, da peste noapte, a ajuns la 7,64. Dacă scumpirea se va menţine în acest ritm, în weekend de aici şoferii vor putea ucmpăra motorina cu cel puţin 8 lei pe litru. 

Carburanţii s-au scumpit aproape zilnic de la începutul anului. Doar în ultimele două săptămâni, de la începutul războiului din Ucraina, preţurile la benzină şi motorină au crescut cu peste 10 procente.  

Dan Schwartz, consultant fiscal: Factorul psihologic este foarte important. Iar presiunea care este pusă pe pieţele internaţionale de conflictul din Ucraina va duce, foarte probabil, la creşteri neaşteptate de preţuri. 

Sute de şoferi şi au petrecut seara trecută la coadă la o benzinărie din Gherla. Panica a fost dublată şi de faptul că cealaltă benzinărie din oraş a închis, după ce au fost probleme cu aprovizionarea din Ungaria. Cel mai mare lanţ de benzinării din ţara vecină a raţionalizat carburanţii, în condiţiile în care preţurile erau deja plafonate la 1,3 euro pe litru. În restul Europei, litrul de carburant se apropie sau chiar a depăşit 2 euro

Acum doi ani, la începutul pandemiei, benzina şi motorina costau sub un euro pe litru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Ce benzinărie a pus de fapt preţul de 11 lei pe litru de motorină. Un zvon i-a trimis pe oameni cu butoaiele la staţiile de alimentare din ţară