Antena Meniu Search
x

Video Ce despăgubire ar putea primi din partea statului român un bărbat din Harghita, atacat de urs la câteva sute de metri de casă

Un bărbat din Harghita, care a scăpat cu viaţă din ghearele unui urs, şi care a dat statul român în judecată ar putea primi daune morale de zeci de mii de euro. Decizia nu este însă una definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Omul a fost atacat de urs anul trecut, la doar câteva sute de metri de casă, şi a fost rănit grav. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 28.04.2022, 14:07

Vezi și

Procesul se judecă, iar dacă prima sentinţă va fi atacată, o altă instanţă se va pronunţa printr-o soluţie în legătură cu aceste despăgubiri. Totul s-a întâmplat pe 3 iulie 2021, în localitatea Tulgheş din judeţul Harghita.

Fiul a luat pușca și a tras în aer să-și scoată tatăl din ghearele animalului

Bărbatul era în pădure la aproximativ 200 de metri distanţă depropria casă, a fost atacat de o ursoaică cu pui şi a scăpat cu viaţă, însă s-a ales cu leziuni extrem de grave, la cap, pe mâini, pe picioare.

El a fost spitalizat, a reuşit să depăşească perioada critică  şi a deschis proces împotriva statului român ca administrator al acelui fond forestier. În primă instanţă, din 80.000 de euro despăgubiri solicitate, instanţa de judecată i-a acordat despăgubiri în valoare de 20.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ce despăgubire ar putea primi din partea statului român un bărbat din Harghita, atacat de urs la câteva sute de metri de casă