Antena Meniu Search
x

Video Ce îi sperie mai tare pe români, războiul sau facturile? Conflictul din Ucraina ocupă abia al patrulea loc în topul grijilor cetățenilor

Românii sunt mai speriaţi de facturi decât de conflictul armat de la graniţa de nord a țării! Potrivit unui sondaj la care au participat peste 1.100 de respondenţi, creşterea preţului la electricitate reprezintă cea mai mare îngrijorare pentru aproape toţi concetățenii.

de Redactia Observator

la 15.03.2022, 08:02

Vezi și

Pe locul doi, este preţul alimentelor, urmat de cel al gazelor naturale - cu 98%, respectiv 96% pondere de ingrijorare in randul celor intrebati. Conflictul din Ucraina ocupă abia al patrulea loc în topul grijilor, cu un procent de 93%. În timp ce aproape nouă din zece oameni se tem că războiul s-ar putea extinde şi în România. De asemenea, românii sunt îngrijoraţi şi de situaţia politică de la noi din ţară, de posibilitatea apariţiei unei noi tulpini de coronavirus, dar şi de venirea refugiaţilor din Ucraina.

În ceea ce priveşte principalele preocupări - preţurile tot mai mari - oamenii sunt îndreptăţiţi să-şi facă griji. În ultimul an, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, gazele naturale s-au scumpit cu aproape 45%, iar combustibilii cu peste 27%. Cu mai mult de 20% s-a scumpit şi energia termică.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, plătim mai mult şi pentru alimente. Cel mai mult s-a majorat preţul cartofilor, cu peste 30%, în timp ce pentru mălai dăm cu aproape 20% mai mult. Totuşi, dacă ne uităm la cum au evoluat preţurile de la o lună la alta, faţă de ianuarie, am avut ieftiniri la gazele natuale în februarie, dar şi la energia termică şi electrică. În timp ce combustibilii, legumele şi conservele de legume au continuat pe trendul ascendent. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ce îi sperie mai tare pe români, războiul sau facturile? Conflictul din Ucraina ocupă abia al patrulea loc în topul grijilor cetățenilor