Antena Meniu Search
x

Video Ce l-a salvat de la moarte sigură pe băiatul de 6 ani atacat de câine în Suceava? Stăpânul animalului a fost amendat cu 250 de lei şi anunţă că nu-l mai păstrează

Un copil de 6 ani din Suceava va rămâne traumatizat pe viaţă după ce a fost muşcat de un câine periculos din rasa Dog Argentinian. Animalul a sărit peste gardul casei şi l-a atacat pe băiat în stradă, sub privirile îngrozite ale verişoarei sale. Hainele groase şi intervenţia rapidă a unui vecin i-au salvat viaţa. 

de Redactia Observator

la 26.01.2022, 19:45

Ce l-a salvat de la moarte sigură pe băiatul de 6 ani atacat de câine în Suceava? Stăpânul animalului a fost amendat cu 250 de lei şi anunţă că nu-l mai păstrează Vezi și

Băiatul şi verişoara lui de 9 ani se întorceau de la magazin, pe drumul din sat. Abia depăşiseră curtea în care era crescut câinele că s-au trezit cu animalul pe urmele lor. 

"A sărit peste gard pe partea cealaltă, peste plasă, doi metri şi ceva", spune tatăl proprietarului câinelui. 

"Ei l-au văzut şi au început să fugă, dar vă daţi seama, doi copii... un copil de şase ani cât poate să fugă?", spune mama copilului muşcat.

Atacul câinelui, un dog argentinian, a fost fulgerător. 

Pe acelaşi subiect

"L-a trântit la pământ şi îl muşca. De piciorul stâng cel mai tare, are nişte răni mari", povesteşte mama băiatului.

Băiatul a avut mare noroc. Costumul de schi cu care era îmbrăcat şi fularul de la gât au funcţionat ca o armură şi l-au salvat de la o moarte sigură. Mama este încă şocată când priveşte haina sfăşiată. 

Strigătele copilului ar fi fost în zadar dacă un vecin nu ar fi fost alertat de lătratul câinelui. Cu mâinile goale, bărbatul a sărit să-l scoată din colţii animalului dezlănţuit. 

"A luat copilul, l-a ridicat în sus, câinele tot în continuare să sară după copil să-l mai muşte", spune mama copilului. 

Băiatul a ajuns la Spitalul Judeţean din Suceava.

Dan Teodorovici, purtător de cuvânt Spitalul Județean Suceava: Copilul era stabil hemodinamic şi respirator şi a fost suturat, pansat, urmând să revină la control în ambulatorul de chirurgie pediatrică

Proprietarii câinelui nu-şi explică de ce animalul crescut de mic a devenit agresiv. 

"El daca ar fi afurisit nu m-ar muşca amu? Hai, vorbim sincer, sincer", spune tatăl proprietarului câinelui. 

"Mi-e drag de dânsul, că doar l-am crescut de mic", spune şi mama proprietarului animalului. 

Crescut în condiţii nepotrivite, un câine dintr-o asemenea rasă are toate şansele să devină un pericol public. 

Ovidiu Catrinoiu Molnar, dresor: În momentul în care acest câine intră în instinct de vânătoare şi în instinct de agresivitate, cu siguranţă impactul este foarte puternic şi chiar fatal.

Stăpânul animalului a fost amendat cu 250 de lei. Nu îl va mai păstra şi a găsit deja un nou adăpost pentru el. Atacurile câinilor periculoşi tind să devină un fenomen. Numai în ultimele două luni, trei cazuri au şocat prin gravitatea lor. În decembrie, un băiat din Constanţa a murit sfâşiat, iar alţi doi copii din Suceava au fost la un pas să fie ucişi de doi câini de luptă. Zilele trecute, un alt băiat de numai 6 ani din Dâmboviţa a fost ucis chiar de câinele familiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Ce l-a salvat de la moarte sigură pe băiatul de 6 ani atacat de câine în Suceava? Stăpânul animalului a fost amendat cu 250 de lei şi anunţă că nu-l mai păstrează