Antena Meniu Search
x

Video "Ce luminoase sunt mă, frate. Uite, mă, iar apar". Mister pe cerul Galaţiului, unde au fost zărite mai multe obiecte strălucitoare. Reacţia autorităţilor

În contextul războiului din Ucraina, locuitorii din judeţul Galaţi sunt tot mai panicaţi, după ce au observat pe cer mai multe obiecte luminoase. Acestea au fost filmate şi fotografiate în mai multe zone ale judeţului, dar şi în oraş, iar martorii povestesc cu teamă. Incidente de acest fel apar tot mai des în zona de est a ţării, în ultima perioadă. 

de Adrian Obreja

la 03.04.2024, 09:07

Vezi și

Martori: "Băi, dar ce luminoase sunt mă, frate. Uite, mă, iar apar!" Sunt imagini filmate de trecători, chiar în orașul Galați. 

Mister pe cerul Galaţiului, unde au fost zărite mai multe obiecte luminoase

Ionuț, martor: Erau nişte lumini. În primă fază, patru, cinci lumini foarte puternice. Imediat apăreau alte patru, cinci, se stingeau cele din urmă. Şi tot aşa, încontinuu, încontinuu. Cred că am văzut de 10 ori, cel puţin.

În comuna Pechea, la 45 de kilometri de oraș, au fost văzute prima dată acele obiecte luminoase. Apoi au urmat mărturiile altor oameni din alte zone. La fel de vizibile au fost și la Smârdan, unde se află poligonul militar NATO. 

Pe acelaşi subiect

Localnică Smârdan: Din punctul meu de vedere, zic că erau drone. Se mişcau şi se mişcau repede, aveau aşa o mişcare scurtă şi rapidă. 

Câteva minute mai târziu, localnicii din Tulucești și Vânători au văzut aceleaşi lumini pe cer.

Reacţia autorităţilor

Adrian Obreja, reporter Observator: Un alt loc din care au fost văzute acele obiecte zburătoare, luminoase, este sat Costi, aici, la câţiva kilometri de Galaţi, iar martorii spun că au fost văzute pe direcţia oraşului, în acea parte.

Băiat din sat Costi, Vânători: S-au văzut două grupuri de câte patru lumini pe cer.

În acelaşi timp, locuitorii de la marginea orașului sunt tot mai confuzi şi speriați.

Bărbat: Am auzit şi eu anul trecut, în drept aici la Brateş, deasupra Brateşului, dar cine a văzut a zis că-s drone.

Cuplu: Noi credem că e legat de război, adică n-are cum. Nu vor să-şi asume, să nu ne panicheze. 

În urma unei solicitări, Ministerul Apărării Naționale a răspuns că s-ar fi efectuat exerciții în poligonul NATO de la Smârdan, dar fără menţiunea că au fost ridicate şi drone. În plus, prefectura Galați a emis ieri un comunicat în care au fost anunțate exerciții militare care erau deja începute cu o zi înainte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Ce luminoase sunt mă, frate. Uite, mă, iar apar". Mister pe cerul Galaţiului, unde au fost zărite mai multe obiecte strălucitoare. Reacţia autorităţilor