Panică în judeţul Galaţi, după ce oamenii au văzut mai multe lumini pe cer. Localnicii cred că ar fi vorba de drone
A fost panică luni seară în judeţul Galaţi, după ce mai multe lumini au fost observate pe cer. Oamenii cred că ar fi vorba de nişte drone, iar acestea s-au putut vedea din mai multe locaţii ale judeţului, inclusiv din localitatea Smârdan, unde se află un poligon militar al NATO.
Până în acest moment nu există o confirmare a autorităţilor sau o avertizare printr-un mesaj Ro-Alert. Amintim faptul că în urmă cu doar patru zile au fost descoperite rămăşiţele unei drone prăbuşite la aproximativ 10 kilometri de oraşul Brăila.
Drona care s-a dezintegrat la impactul cu solul a format un crater uriaş. A căzut în zona unei ferme agricole din Insula Mare a Brăilei, destul de aproape de oraş. În fotografiile făcute imediat după explozie, pe o bucată de fuselaj se vede inscripţia cu caractere chirilice ,,Nu atingeţi!".
Aparatul de zbor a parcurs circa 23 de kilometri pe teritoriul ţării noastre înainte de a se prăbuşi, în jurul orei 22. Zona s-a umplut imediat de poliţişti, militari şi ofiţeri SRI. Căile de acces au fost blocate, iar un elicopter al armatei a survolat întreaga zonă. Autorităţile au oferit însă puţine informaţii.
"Au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian, posibil dronă, pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei", a declarat Corneliu Pavel, purtător de cuvânt MApN. Proprietarul terenului spune că nu a văzut nimic suspect noaptea trecută. "Nu s-a auzit nimic, oamenii aceştia de la departamentul de specialitate sunt la faţa locului. Nu a zburat nimic aseară, pe cer", a declarat şeful fermei agricole.
- Atac masiv al ruşilor cu drone şi rachete în Ucraina. Cel puţin 3 termocentrale au fost lovite și avariate grav
- Imagini de la locul prăbuşirii dronei, în Insula Mare a Brăilei. Craterul format are un diametru de 4 m
- Război Rusia-Ucraina, faza pe energie. Ucrainenii au lovit o termocentrală din Rostov. Ruşii au lăsat Odesa...
Şase drone au căzut pe teritoriul României
La finalizarea anchetei, autorităţile au chemat un buldoexcavator pentru a acoperi craterul. Iar după amprenta pământului proaspăt pus aici se înţelege clar şi se vede că acel crater avea un diametru de cel puţin 4 metri.
Este a şasea dronă căzută pe teritoriul ţării noastre de la începutul războiului din Ucraina, majoritatea în judeţul Tulcea. Doar una dintre ele avea şi explozibil. Restul, potrivit autorităţilor militare, erau drone de supraveghere. Trei dintre acestea au căzut, într-un interval de 10 zile, pe etritoriul ţării noastre, în luna septembrie a anului trecut.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰