Antena Meniu Search
x

Video Ce planuri au Forțele Aeriene Române, după decizia de a ține la sol MiG-urile 21-Lancer

Supersonicele MiG-21 LanceR rămân la sol. Decizia a fost luată după ce, în ultima perioadă, aeronavele aflate în dotarea Forţelor Aeriene Române au fost implicate în mai multe incidente. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 15.04.2022, 21:21

Vezi și

Zborurile cu MiG-21 Lancer au fost suspendate pentru o perioadă nedeterminată. Totul în contextul în care în doar o lună și jumătate au fost 3 incidente. Ultimul dintre ele, chiar aici în Constanţa. Pe 3 martie, un MiG-21 Lancer s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de la baza din Mihail Kogălniceanu. Se afla într-o misiune de patrulare aeriană desupra Dobrogei. Tragedia a fost cu atât mai mare cu cât şi elicopterul care a plecat apoi în misiune de căutare s-a prăbușit. Opt oameni au murit atunci, pilotul MiG-ului şi şapte salvatori din elicopter.

România plănuiește să cumpere 32 de avioane F-16 din Norvegia

Forțele Aeriene Române vor continua să execute misiuni de Poliţie Aeriană cu aeronavele F-16 din dotare, sprijinite de cele dislocate în România sub comandă NATO. În același timp, se fac demersuri pentru achiziționarea a 32 de aeronave F-16 din Norvegia, care vor constitui, în perioada următoare, încă două escadrile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ce planuri au Forțele Aeriene Române, după decizia de a ține la sol MiG-urile 21-Lancer