Antena Meniu Search
x

Ce v-aţi face acum fără el? Iată cum arăta prima maşină dotată cu aer condiţionat

Pe 8 iulie 1939, la cel de-al 40-lea Salon Auto Naţional, deschis în Chicago, Illinois, a fost prezentat un echipament auto de ultimă oră - aerul condiţionat

Pe 8 iulie 1939, la cel de-al 40-lea Salon Auto Naţional, deschis în Chicago, Illinois, a fost prezentat un echipament auto de ultimă oră - aerul condiţionat

Un prototip Packard Super Eight îngloba un dispozitiv foarte scump care permitea ocupanţilor maşinii să călătorească în confort, într-un climat controlat chiar şi în zilele călduroase sau umede, la un preţ de 274 de dolari ( cam 4.000 de dolari astăzi).

Dispozitivul venea cu funcţii multiple!

După ce şoferul alegea temperatura dorită, sistemul de aer condiţionat Packard răcea sau încălzea aerul din autoturism la nivelul setat, apoi dezumidifica, filtra şi recircula aerul pentru a crea un climat plăcut.

Unitatea principală, care controla aerul condiţionat, era localizată în spatele banchetei şi ocupa mult spaţiu, acesta fiind un mare dezavantaj. Capacitatea unităţii de aer condiţionat era echivalentă cu 1.5 tone de gheaţă în 24 de ore, atunci când maşina era condusă la viteza de autostradă.

Inovaţia a făcut furori, pentru început, DOAR în clasa de lux!

Aşa cum era de aşteptat, această inovaţie a primit aprecieri pe scară largă la salonul auto, dar fiind un accesoriu foarte scump nu a fost la îndemâna oricui pentru următoarele decade.

Acum, din lux s-a transformat într-o obişnuinţă, fără de care nu am mai putea trăi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ce v-aţi face acum fără el? Iată cum arăta prima maşină dotată cu aer condiţionat