Antena Meniu Search
x

Video Cel mai lung circuit de trenulețe din România are 120 de metri și a fost expus la Arad

O expoziţie inedită este găzduită, în acest sfârşit de săptămână, de către Muzeul Căilor Ferate din Arad. Este vorba de trenuri în miniatură, şine de tren, sau clădiri, toate la scară mică, adevărate bijuterii pentru pasionaţii de tot ceea ce înseamnă cale ferată. De altfel, acolo a fost amenajat cel mai lung circuit de modele de trenuri din Romania, ce măsoară 120 de metri.

de Daciana Cordoş

la 21.05.2022, 14:25

Vezi și

Expoziția "Călătorie cu trenul la muzeu" a atras peste 900 de vizitatori încă din prima zi. Cum era de aşteptat, cei mai impresionați au fost copiii.

Expoziția, care reunește peste 20 de colecționari din Austria, Ungaria și România cuprinde cel mai mare circuit interactiv de modele de trenuri care este activ în România în acest moment.

Paul Zbârcea, preşedinte club AR-Rail: Am reuşit să punem cap la cap module care au în total linii de cale ferată de 120 de metri, aproximativ. Este cel mai mare circuit al unei machete la scară 1:87.

Zilnic, vizitatorii vor descoperi alte tipuri de garnituri de tren care vor anima circuitul - de la locomotivele cu aburi, diesel, până la trenurile de mare viteză din zilele noastre, prezentând în mod interactiv dezvoltarea transportului feroviar începând cu anul 1835.

Ionel Bulbuc, vicepreşedinte CJ Arad: Vă invităm cu drag să vedeţi o istorie a trenului, o istorie a căilor ferate şi nu numai româneşti, cât şi maghiare sau austrice pentru că avem exponanţi din 3 ţări. 

Pasionaţii de modelism feroviar, şi nu numai, pot vizita expoziţia până mâine, la ora 18. Un bilet pentru adulți costă 4 lei, iar pentru copii intrarea este 1 leu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cel mai lung circuit de trenulețe din România are 120 de metri și a fost expus la Arad