Antena Meniu Search
x

Cel mai vechi festival de film din lume şi-a desemnat câştigătorii

Cel mai vechi festival de film din lume, cel de la Veneţia, şi-a anunţat palmaresul. Leul de Aur şi cel de Argint au răsplătit filme din America de Sud, dar şi cineaştii europeni şi americani s-au ales cu distincţii

Vezi și

Cel mai vechi festival de film din lume, cel de la Veneţia, şi-a anunţat palmaresul. Leul de Aur şi cel de Argint au răsplătit filme din America de Sud, dar şi cineaştii europeni şi americani s-au ales cu distincţii

Iar premiul pentru "tinere speranţe" a revenit unui actor african. 

Primul film din Venezuela selecţionat, vreodată, la festivalul de la Veneţia, "Desde Alla" , se întoarce acasă cu distincţia supremă: Leul de Aur. Pelicula realizată de un debutant aduce pe ecran un subiect delicat: relaţiile homosexuale.

Juriul prezidat de regizorul mexican Alfonso Cuaron a acordat şi marele premiu pentru regie, Leul de Argint, tot unui sudamerican, argentinianul Pablo Trapero. Filmul acestuia, "El Clan", reconstituie povestea reală unei familii care a răpit mai multe persoane la Buenos Aires, în anii 80.

Premiile de interpretare, Cupele Volpi, au revenit unor binecunoscuţi actori europeni. Rolul din "Per Amor Vostro" i-a adus italiencei Valeria Golino al doilea de interpretare feminină de la Veneţia, la aproape 30 de ani după primul.

Iar premiul de interpretare masculină i-a fost acordat veteranului francez Fabrice Luchini. Acesta nu a putut fi prezent la ceremonie şi s-a scuzat printr-un mesaj video.

Filmul în care Luchini deţine rolul principal, "L'Hermine", a fost răsplătit şi cu premiul pentru cel mai bun scenariu. Marele premiu al juriului a fost decernat peliculei americane "Anomalisa".

Iar premiul Marcello Mastroianni, pentru tinere speranţe actoriceşti, i-a revenit unui actor din Ghana, interpret într-un alt film american.

La actuala ediţie a festivalului, cea de-a şaptezeci şi doua, au fost prezentate în competiţie 21 de filme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cel mai vechi festival de film din lume şi-a desemnat câştigătorii