Cele mai căutate restaurante de la malul mării. Delicatesele pentru care turiştii vin special: "Foarte bune"
Merită să faci o excursie la Constanţa şi iarna! Vezi marea şi te bucuri de un turn Babel al gusturilor pe străduţele din centrul istoric al oraşului. Te aşteaptă restaurante machedoneşti şi libaneze, souvlaki cu tzatziki şi bunătăţi turceşti cu aromă de Istanbul.
Prima oprire din călătoria culinară o facem la un restaurant libanez care se laudă cu o ambianţă tradiţională unică.
"Decorul care este aici, pe care-l vedeţi, este pe stil oriental arăbesc. Arcadele pe care le vedeţi sunt cum se construiau înainte cu sute de ani la noi", ne spune Wissam Sabbagh, proprietar local libanez.
Delicatese orientale pe litoral
În bucătăria restaurantului, puiul la jar şi vita cu legume sunt preparate de un bucătar libanez. Saksouke este preparatul lui cel mai apreciat. Carnea de vită capătă savoare lângă legume proaspete, asezonate cu Tabbouleh, salata de pătrunjel celebră în Orient.
- Oferte de Ziua îndrăgostiților la malul mării. Preţurile cu care hotelierii vor să atragă o mulţime de clienţi
- Decizia hotelierilor, după ce înjumătăţirea voucherelor de vacanţă le-a alungat o parte din clienţi
- Temperaturi de primăvară pe litoral. Turiştii au profitat de reduceri şi au ieşit cu velierele în larg
- Reacţia unui român care a făcut baie în mare în luna ianuarie. Apa are doar 7 grade
- Turiştii au încins hora în mare şi au umplut hotelurile cu SPA şi piscină de pe litoral. Ofertele din...
Excursia la mare continuă printre gusturi turceşti. Frigăruile din vită sau miel sunt cele mai cunoscute şi comandate.
Un astfel de platou vine cu trei tipuri de cărnuri: pui, vită şi miel. Toate sunt asezonate cu bulgur, este un orez specific turcesc. Dar şi legume coapte pe jar. Bineînţeles nu poate să lipsească o salată turcească cu rodii, nuci şi stafide.
Călătoria aromelor nu se poate încheia la Constanţa fără desertul turcesc celebru în toată lumea: baclavaua, după care trecem la alte specialităţi.
Călătorie culinară la malul mării
Localurile deschise și iarna îi poartă pe turiști şi printre arome greceşti, aduse pe litoral de Panos.
Plăcintele machedoneşti cu praz, şuberecul tătăresc şi plăcinta dobrogeană sunt alte bunătăţi care dau gust vacanţelor de la Constanţa.
"Turiştii care ajung în centrul vechi al oraşului Constanţa pot să mănânce turceşte, pot să mănânce greceşte, pot să mănânce tradiţional românesc, pot să mănânce şi bucătărie dobrogeană, pot să guste şi din tradiţia gastronomică a deltei", arată Valentin Coman, ghid de turism.
Peste 14 milioane de cazări au fost înregistrate în toată ţara, anul trecut, în creştere faţă de anul de referinţă în turismul românesc, 2019.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰