Antena Meniu Search
x

Cererea de suspendare a adopţiei Sorinei, respinsă de Curtea de Apel Craiova

Curtea de Apel Craiova a respins solicitarea de suspendare a executării deciziei judecătoreşti prin care Sorina, fetiţa din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi. Astfel, hotărârea de adopţie a copilei de 8 ani de către o familie de români din Statele Unite rămâne în vigoare.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 09.07.2019, 11:25

Sorina alături de mama adoptivă din SUA
Cererea de suspendare a adopţiei Sorinei a fost respinsă - Observator

Curtea de Apel Craiova a respins solicitarea de suspendare a executării deciziei judecătoreşti prin care Sorina, fetiţa din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, a fost adoptată.

Astfel, hotărârea de adopţie a copilei de 8 ani de către o familie de români din Statele Unite rămâne în vigoare.

Verdictul Curţii de Apel Craiova a fost anunţat vineri. La proces a fost prezentă şi mama adoptivă a Sorinei.

"Astăzi s-a judecat suspendarea hotărârii de adopţie în cazul Sorinei, însă decizia are caracter închis. Săptămâna viitoare se va judeca revizuirea sentinţei de adopţie, dar şi aceasta are caracter închis", a declarat judecătorul Ionel Grigorie, pentru News.ro.

Cererea de suspendare fusese făcută de Procurorul General al României, Bogdan Licu. De asemenea, el a înaintat şi o cerere de ordonanţă preşedinţială pentru Tribunalul Mehedinţi, prin care a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

Cazul Sorinei a făcut vâlvă luna trecută, când în spaţiul public au apărut imagini cu fetiţa luată cu mascaţii din casa asistenţilor maternali din Baia de Aramă, care au avut-o în grijă timp de mai mulţi ani.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cererea de suspendare a adopţiei Sorinei, respinsă de Curtea de Apel Craiova