Antena Meniu Search
x

Video "Chiar acum plec de la Sfânta!" Credincioșii pică în "ispită" la pelerinaj: filmează și fac live-uri pe Facebook, din fața moaștelor

La pelerinajul de la racla Sfintei Parascheva din Iaşi, rugăciunile merg mână-n mână cu live-urile pe Facebook. Credinciosii filmează sau fotografiază, astfel încât şi cei rămaşi acasă să se închine la moaşte. Preoţii avertizează că ispita telefonului e mare şi îndeamnă credincioşii să trăiască momentul mai mult în suflet şi nu online. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 09.10.2022, 21:50

Vezi și

Izbânda e trăită de două ori de pelerini. O dată pentru sufletul lor şi o dată pentru cei rămaşi acasă. Acest bărbat nu şi-a uitat prietenii virtuali, aşa că i-a strâns pe toţi aproape într-un live. Când ajunge în faţa raclei, grija lui nu mai e să-şi facă cruce, ci îndreaptă telefonul pentru a găsi cel mai bun cadru. 

"Uitaţi, vă dau aici opt lei să îmi daţi nişte iconiţe, să le duc la cei dragi. Chiar acum plec de la Sfânta! Uitaţi, sunt în capitala Moldovei!"

Poze și filmări la Pelerinajul de Sfânta Parascheva, deși mai marii din Biserică recomandă "trăire autentică"

Mulţi dintre cei care au trecut prin faţa raclei au ţinut să facă o fotografie pentru a imortaliza momentul. Mai târziu, când le va fi greu, se vor alina cu amintirea.

Pe acelaşi subiect

Pentru acest bărbat, venit tocmai din Canada, Sfânta Parascheva e ultima speranţă. Are soţia bolnavă şi, pentru că femeia n-a putut să ajungă, un videocall scurtează distanţa de peste mări şi ţări. 

- Îi arătaţi cuiva acolo?

- Soţiei!

- E în apel?

- Da! N-a putut veni, dar a vrut să vadă!

- S-a rugat şi ea?

- Da, sigur! E cam bolnăvioară!

Preoţii îndeamnă totuşi la mai multă rugăciune fizică... şi mai puţină evlavie online.

 Lucian Apopei, Purtător de cuvânt MMB: Noi îi sfătuim să lase tehnologia, să-şi întipărească aceste momente mai mult în suflet. Contează ca această trăire să fie autentică, a lor înşişi cu Sfânta. Ispita telefonului este foarte mare.

Aproape 50.000 de pelerini au trecut până acum prin faţa raclei. Timpul de aşteptare a fost în medie în jur de trei ore. Până pe data de 14 octombrie, peste 300 000 de credincioşi sunt aşteptaţi să se închine la moaştele Sfintei Parascheva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Chiar acum plec de la Sfânta!" Credincioșii pică în "ispită" la pelerinaj: filmează și fac live-uri pe Facebook, din fața moaștelor