Antena Meniu Search
x

"Cico” Dumitrescu: "M-au băgat în dosarul Mineriadei că au vrut să mă bage, nu am fost acolo. Eu spun că Iliescu nu este vinovat"

Amiralul în rezervă Emil "Cico” Dumitrescu a declarat joi, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că nu le-a spus nimic procurorilor militari, pentru că el nu a fost implicat şi că anchetatorii l-au pus sub acuzare pentru că au vrut să îl bage în cauză.

Amiralul în rezervă Emil "Cico” Dumitrescu a declarat joi, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că nu le-a spus nimic procurorilor militari, pentru că el nu a fost implicat şi că anchetatorii l-au pus sub acuzare pentru că au vrut să îl bage în cauză.

Totodată, nici Ion Iliescu nu este vinovat de ce s-a întâmplat în 13-15 iunie 1990, în viziunea lui Dumitrescu. Procurorii ar trebui să îi audieze pe cei care au dat foc la clădirea Poliţiei, unde erau "pe puţin 200 de oameni”.

"Nu am spus nimic procurorilor. Nu am fost acolo. Dacă dumneavostră găsiţi undeva că eu am participat, eu vin şi recunosc: «Am fost un mare mincinos». Eu eram şeful Direcţiei Generale de Presă şi Sport. Ce legătură aveau eu cu ...? În dosar m-au băgat, aşa, că au vrut să mă bage. Am aici un «prieten» procuror. Pe cuvânt de onoare că eu nu am fost nicăieri. Eu nu eram în clădirea Ministerului de Interne, eram în sediul din stradă Beldiman, vizavi de Poliţie.

Emil "Cico” Dumitrescu a precizat că le-a spus procurorilor că tot ce a avut de spus despre evenimentele din 13-15 iunie 1990 a declarat cândva, arătând că acum nu a mai dat nicio altă declaraţie, potrivit News.ro.

"Le-am spus că ce am avut de declarat cândva, am declarat. Acum nu le-am spus nimic. Ce am avut de spus, am spus odată”, a adăugat Dumitrescu.

Întrebat dacă el crede că Ion Iliescu va fi pedepsit după 27 de ani de la Mineriadă, Emil "Cico” Dumitrescu a spus: "Nu sunt jurist, sunt inginer. Eu zic că nu-i vinovat dar... De ce nu-i întreabă nimic pe cei care au dat foc la clădirea Poliţiei? Erau pe puţin 200 de oameni”.

Procurorii militari l-au chemat pe Emil "Cico” Dumitrescu la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) pentru a-i aduce la cunoştinţă că i s-a schimbat încadrarea din suspect în inculpat în dosarul Mineriadei şi că este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Toate persoanele puse sub acuzare în acest dosar vor fi chemate de procurorii militari la audieri.

Începând din 11 ianuarie au fost la PICCJ pentru a lua la cunoştinţă că sunt inculpaţi fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu, Adrian Sârbu, fost şef de cabinet şi consilier al primului-ministru în iunie 1990, fostul director al Serviciului Român de Informaţii Virgil Măgureanu şi Miron Cozma, toţi fiind acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii.

Şi Andrei Pleşu, fost ministru al Culturii în iunie 1990, a fost audiat în calitate de martor în acest dosar.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, declara, în 29 decembrie 2016, că dosarul Mineriadei este în faza finală, soluţia urmând să fie dată în primele luni ale anului 2017, după ce vor fi administrate probele rămase şi vor fi verificate apărările.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "Cico” Dumitrescu: "M-au băgat în dosarul Mineriadei că au vrut să mă bage, nu am fost acolo. Eu spun că Iliescu nu este vinovat"