Antena Meniu Search
x

Foto Cinci persoane imunizate în fiecare minut la Maratonul Vaccinării din Capitală. Florin Cîţu, îndemn pentru populaţie: "După ce staţi la o terasă, pe chill, relaxaţi"

Premierul Florin Cîţu a anunţat că 7.165 de persoane s-au vaccinat la Maratonul Vaccinării din Capitală, în ultimele 24 de ore. "Adică 5 persoane vaccinate pe minut!! O veste foarte bună", a transmis prim-ministrul.

de Redactia Observator

la 10.05.2021, 07:53

Florin Cîţu la Maratonul Vaccinării
Premierul Florin Ciţu discută cu coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță și rectorul UMF, Viorel Jinga, în centrul de vaccinare de la Sala Palatului din București, în prima zi a Maratonului Vaccinării - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Maratonul de vaccinare din Bucureşti a început vineri, la ora 16.00

"7.165 de persoane s-au vaccinat la Maratonul Vaccinării din Capitală, în ultimele 24 de ore. Adică 5 persoane vaccinate pe minut! O veste foarte bună", a scris Florin Cîţu pe Facebook. Premierul a prezentat şi lista tuturor maratoanelor de vaccinare care se vor organiza în ţară în perioada următoare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"La fel, puteţi merge şi la centrele drive-thru. Salvaţi fotografia în telefon, să vă fie la îndemână, vă alegeţi o zi şi mergeţi să vă vaccinaţi. Chiar şi în acest weekend, după ce staţi la o terasă, "pe chill", relaxaţi, la cafea. Sau după ce mergeţi în parc. Doar dacă ne vaccinăm revenim la normalitate! România, hai că se poate", a mai scris premierul.

Maraton de vaccinare anti-Covid-19 în Bucureşti. Unde sunt cele 50 de centre în care se vaccinează non-stop

Pentru a nu da mari bătăi de cap celor care vor să se vaccineze împotriva coronavirusului, autorităţile au decis ca cele 50 de centre de vaccinare să fie amenajate în doar două locaţii, respectiv la Sala Palatului şi la clădirea Bibliotecii Naţionale.

Vor fi 40 de centre de vaccinare deschise la Sala Palatului şi 10 centre de vaccinare deschise la Biblioteca Naţională, urmând ca acestea să funcţioneze în sistem non-stop până luni dimineaţa, la ora 08.00.

Mai mult, în cazul în care luni dimineaţa, la ora 08.00, la centrele respective mai sunt persoane care vor să se vaccineze anti-Covid-19, acestea vor fi primite, chiar dacă se depăşeşte ora amintită.

1.200 de voluntari deservesc cele 50 de centre de vaccinare non-stop

Autorităţile speră ca prin maratonul de vaccinare anti-Covid-19 programat a avea loc la Bucureşti să tragă un semnal de alarmă în legătură cu necesitatea de a creşte în mod semnificativ numărul de persoane vaccinate împotriva coronavirusului. Misiunea însă nu va fi una uşoară, iar pentru ca cele 50 de centre de vaccinare să funcţioneze a fost nevoie de aportul unui număr mare de voluntari.

În jur de 1.200 de voluntari ar urma să deservească cele 50 de centre de vaccinare organizate în Bucureşti pentru maratonul de vaccinare anti-Covid-19. Vorbim despre 260 de medici, 300 de asistenţi medicali, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi. Aceştia vor lucra în ture de câte opt ore pentru a asigura operaţionalitatea centrelor 24 de ore din 24.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cinci persoane imunizate în fiecare minut la Maratonul Vaccinării din Capitală. Florin Cîţu, îndemn pentru populaţie: "După ce staţi la o terasă, pe chill, relaxaţi"