Antena Meniu Search
x

Video Industria turismului așteaptă cu sufletul la gură "pașaportul de vaccinare anti-COVID". Nu la fel de încântați sunt și cetățenii

În curând am putea fi nevoiţi să călătorim nu cu unul, ci cu două paşapoarte. Unul pentru verificarea identităţii şi celălalt pentru verificarea imunizării anti-COVID. O măsură aşteptată cu sufletul la gură de industria turismului, dar şi de mulţi turişti, e considerată de alţii o soluţie discriminatorie.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 14.01.2021, 20:01

Vezi și
  • Pașaportul COVID stârnește controverse printre cetățeni și oficiali
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Vaccinul anti-COVID nu este obligatoriu, dar ar putea fi singura şansă pentru a călători cum o făceam înainte de pandemie.

FemeieÎncalcă drepturile omului.

Bărbat: Nu cred că îngrădește. Mi se pare foarte corect.

Tânăr: Nu știu, nu sunt de acord. Poate vaccinul ăla nu ajută cu nimic. 

Bărbat: E exact ca și în clubul de noapte. Cei sub 18 ani nu au acces. 

TânărăN-ar mai fi dreptul la liberă alegere. Eu momentan nu sunt sigură că vreau să îl fac. 

Dezbaterea are loc în toată lumea. Iar unele ţări au şi trecut la fapte. De la 1 martie, Cipru ridică toate restricţiile pentru turiştii care demonstrează la intarea în ţară că sunt vaccinaţi. Agenţiile de turism cred că de dragul călătoriilor, oamenii vor fi mult mai dispuşi să se vaccineze. 

Marius Berca, manager agenţie turism: Sunt convins de lucrul ăsta. Dacă se va spune că poţi să călătoreşti doar dacă ai vaccin, turiştii se vor vaccina.

Agenţiile de turism din ţara noastră încurajează ideea. Spun că ar fi măsura salvatoare. S-au gândit deja cum ar trebui să arate un astfel de paşaport. 

Dana Iluț, vicepresedinte ANAT: Este important să se precizeze dacă o persoană a fost sau nu infectată şi perioada în care a fost infectată. Să arate dacă s-a vaccinat, data vaccinării şi tipul de vaccin. 

Marius Berca, manager agenţie turism: Statele unde turiştii vor merge din UE sau în afara vor impune nişte reguli: ori să ai test, ori să vii cu dovada că ai făcut vaccinul. Cred că vor fi ambele variante.

Liderii europeni vor dezbate pe 21 ianuarie propunerea Greciei pentru un certificat care să le ofere celor imunizaţi dreptul de a circula fără restricţii. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: S-ar crea un cadru de discriminare cu care nu sunt de acord. 

Sunt însă şi voci mai practice. 

Meidan Butnaru: Statul Israel a anunțat că o să emită la cei vaccinați cu două doze, după ce au făcut vaccinul complet, paşaport verde, care o să le dea libertate de circulaţie. Pentru turismul din România în general este vital. 

Israelienii sunt cei mai cheltuitori dintre turiştii străini care vin în ţara noastră. În 2019, cei 230 de mii de vizitatori din Israel au cheltuit în România 1,2 miliarde de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Industria turismului așteaptă cu sufletul la gură "pașaportul de vaccinare anti-COVID". Nu la fel de încântați sunt și cetățenii