Antena Meniu Search
x

Video Cine este infractorul de care s-a îndrăgostit judecătoarea Ana Maria Chirilă. Magistratul avea pe mână un dosar celebru

Dragostea interzisă şi corupţia au aruncat-o de pe scaunul de judecătoare în arest. Tânăra de la Tribunalul Suceava care le furniza informaţii interlopilor, în loc să îi condamne, va sta 30 de zile în spatele gratiilor. Alături îi va fi cămătarul care, spun anchetatorii, a mituit-o cu bani şi vacanţe de lux pentru sentinţe mai bânde. Poliţiştii sunt acum pe urmele iubitului său, un traficant de droguri care o aproviziona cu cocaină. 

de Redactia Observator

la 13.10.2023, 19:33

Vezi și

Ana Maria Chirilă, judecătoarea din Suceava acuzată că făcea front comun cu traficanţii şi cămătarii, a fost arestată preventiv de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Împotriva ei, procurorii au formulat 5 capete de acuzare. 

Individul dus în cătuşe, alături de judecătoare, este Mihai Pînzari, unul dintre acuzaţii care au stat în faţa Anei Maria Chirilă. Astăzi ar fi trebuit să dea verdictul în cazul lui, pentru răpire şi camătărie. În timpul procesului, bărbatul acuzat de practici interlope ar fi încercat să o cumpere pe judecătoare. 

Ana Maria Chirilă trăia o viaţă de lux cu Mihai Pînzari

Cristina Filip, reporter Observator: Din 2020, de când a fost trimis în judecată, Ana Maria Chirilă ar fi primit de la Pînzari bani, bijuterii, vacanţe exotice, maşini de lux la scară, pază şi protecţie. Toate, în schimbul unor decizii în favoarea interlopului. Pînzari este acuzat de procurorii antimafia că, în 2016 împreună cu alţi doi bărbaţi, a răpit şi sechestrat un tânăr de 19 ani din Rădăuţi, pentru a ascunde urmele unui furt comis de cei trei. Băiatul a fost bătut până la sânge tip de două ore şi obligat să recunoască că el a jefuit un seif plin cu bani şi bijuterii.

Pe acelaşi subiect

După ce a intrat în lumea interlopilor, judecătoarea a ajuns iubita unui dealer de droguri din Suceava, spun procurorii. Prietenie cu beneficii pentru ambele părţi - el o aproviziona cu cocaină, ea îl ajuta să scape de filajul anchetatorilor. 

Cristina Filip, reporter Observator: Nu pentru bani, ci din dragoste. Procurorii notează că judecătoarea i-ar fi transmis traficantului informaţii importante din dosarul deschis de DIICOT pe numele lui şi l-ar fi avertizat în legătură cu verificări, interceptări sau percheziţii.

Cum ajung astfel de cazuri să fie posibile printre magistraţi

Astfel de cazuri sunt posibile pentru că nu mai există instituţii de control pentru magistraţi, spune fostul şef al Curţii Constituţionale. 

Augustin Zegrean, fostul şef al CCR: Ei sunt verificaţi când sunt numiţi judecători, după aceea nu îi mai verifică nimeni pentru că nu mai există "Poliţia" aceea care se ocupa de judecători SIIJ, dar a fost desfiinţată.

Procurorii au găsit cocaină în casa judecătoarei, una dintre cele mai cunoscute din Moldova

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: Există uscături peste tot, în orice sistem. Ministerul Justiţiei a încurajat întotdeauna sistemul judiciar să îşi facă treaba.

Ana Maria Chirilă era unul dintre cei mai cunoscuţi judecători din Moldova. Pe lista ei se afla inclusiv dosarul fabricii de permise de la Suceava, pe care îl studia când mascaţii au intrat peste ea în birou. Acasă la ea, procurorii ar fi găsit cocaină, drogul pe care judecătoarea obişnuia să îl consume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cine este infractorul de care s-a îndrăgostit judecătoarea Ana Maria Chirilă. Magistratul avea pe mână un dosar celebru