Antena Meniu Search
x

Video Cine este șoferul care a tăiat cu flexul bariera de la cota 1400 din Sinaia. Primăria, acuzată că închide intenționat drumul

Supărat că drumul spre Cota 1400 din Sinaia e blocat, un bărbat a scos un flex din portbagaj şi pur şi simplu a tăiat bariera. Nicio clipă nu a ţinut cont de faptul că bariera e montată pentru protecţia turiştilor. După ce a distrus-o, şi-a văzut de drum liniştit. A fost identificat şi acum are dosar penal pentru distrugere.

de Cristi Georgescu

la 21.02.2022, 20:34

Vezi și

Fără nicio jenă, bărbatul taie cu flexul bariera de la cota 1400 din Sinaia. Se chinuie minute în şir să distrugă sistemul de închidere al barierei şi, ajutat de un prieten, reuşeşte. Apoi, se urcă în maşină şi îşi vede de drum, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Doar că omul a distrus bariera menită să îi protejeze pe turişti când e zăpada prea mare.

Drumul către cota 1400 e în administrarea Primăriei Sinaia

Bărbatul şi prietenul lui coborau de la cota 1400 spre Sinaia, după ce drumul a fost blocat câteva sute de metri mai jos.

Cristi Georgescu, corespondent Observator: O varianta ar fi ca pentru a putea pătrunde pe drumul Cotei, până la momentul la care să fie blocat de barieră, bărbatul de 60 de ani să fi intrat printr-o laterală. Astfel nu se explica modul în care a ajuns de cealaltă parte a barierei. Dupa distrugerea fierului primăria a făcut o improvizație, pentru a securiza zona”.

Pe acelaşi subiect

Drumul către cota 1400 e în administrarea Primăriei Sinaia. Accesul auto e oprit doar atunci când sunt coduri de vreme rea, ca să nu aibă loc accidente. Pentru cei care au cabane dincolo de barieră, ea se deschide o oră dimineaţa, o oră seara.

Vlad Oprea, primar Sinaia: ”Am făcut plângere penală împotriva bărbatului, mai ales că este un drum restricţionat, drum care în momentul de faţă e un pericol”.

Maria Magdalena Rădulescu, IJP Prahova: ”Persoana bănuită de comiterea faptelor a fost identificată ca fiind un bărbat în vârstă de 60 de ani, domiciliat în staţiune”.

Localnicii spun că primăria închide intenționat șoseaua

Spre deosebire de autorităţi, oamenii din zonă sunt puţin mai înţelegători. Unii spun că gestul bărbatului este de înţeles pentru că primăria ar închide intenţionat şoseaua, ca turiştii să fie obligaţi să folosească instalaţiile pe cablu, pentru care plătesc.

Localnic: ”Cam prea hotărât domnul, însă nici autorităţile nu fac ce trebuie. E un exces de zel, dar adevărul undeva la mijloc”

Bărbatul care a tăiat bariera este cercetat acum pentru distrugere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cine este șoferul care a tăiat cu flexul bariera de la cota 1400 din Sinaia. Primăria, acuzată că închide intenționat drumul