Antena Meniu Search
x

Cine este tânărul care a murit în explozia de la Zărneşti. Un copil de un an a rămas orfan de tată

Explozie puternică la un depozit de artificii de lânga Uzina Tehnică Tohan, din judeţul Braşov. În urma deflagraţiei, un tânăr de 29 de ani şi-a pierdut viaţa. O altă persoană s-a intoxicat cu fum, iar alte două au suferit atacuri de panică. Depozitul era al unei firme private şi funcţiona pe platforma industrială a uzinei de muniţii militare de la Zărneşti. 

de Redactia Observator

la 12.08.2021, 08:40

Martor: Sună la pompieri! A luat foc un depozit acolo! Sau au dat foc ei? Băi, băiatule! Uite, că pleacă în sus! 

Ora 20.48. Un apel 112 anunţă o explozie de proporţii la fabrica de muniţii de la Zărneşti. Timp de câteva minute, scânteile şi fumul se văd de la câţiva kilometri depărtare. Peste 100 de pompieri militari şi 30 de voluntari sunt trimişi de urgenţă la locul exploziei. Primii pompieri sosiţi la faţa locului stabilesc şi sursa: un depozit de artificii, care folosea o hală de pe platforma uzinei de muniții. 

Lucian Marciu, inspector șef ISU Brașov: A ars o hală de aproximativ 120 de metri pătrați și aproximativ între 600 și 700 de kilograme de artificii. 

Ora 21.45. La aproape un ceas de la primul apel 112, incendiul este stins. Între ruinele halei, pompierii găsesc un trup carbonizat, al unui tânăr şi un alt bărbat intoxicat cu fum. 

Pe acelaşi subiect

Stelian Nicolae e fost pirotehnist la uzină şi e tatăl bărbatului care şi-a pierdut viaţa în urma exploziei. 

Stelian Nicolae, tatăl victimei: Era maestru pirotehnist, ştia. Eu exclud o greșeală umană, presupun. Din partea lui mă refer. Și nu era nici prima dată când colabora cu ei. 

Aproape de miezul nopţii, criminaliştii încă făceau cercetări la faţa locului. Filmul tragediei trebuie reconstituit pas cu pas. 

Reprezentant IPJ Braşov: Criminaliştii Inspectoratului Judeţene Braşov fac acum cercetări la faţa locului. Exact în spaţiul în care s-a declanşat explozia din această seară de la depozitul de materiale pirotehnice din Zărneşti. 

Cătălin Văsii, prefect de Brașov: Poliția criminalistică, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Garda de Mediu, se fac investigații și este în dinamică, se cer documente. Administratorul societății a fost chemat aici, la punctul de lucru. 

Bărbatul care a murit în explozie avea 29 de ani. Era pirotehnist, ca și tatăl său şi avea un copil de un an și două luni. Era angajat al unei firme din Săcele și lucra, împreună cu alte două persoane, la pregătirea unei livrări mari de artificii. Pe 5 mai 1983, 37 de persoane au murit și 300 au fost rănite într-o explozie ce a avut loc la aceeaşi uzină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cine este tânărul care a murit în explozia de la Zărneşti. Un copil de un an a rămas orfan de tată