Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt victimele incendiului de la Ferma Dacilor: Trei sportivi de la Steaua, o handbalistă şi un fiu de general. "A murit cu Petru în braţe"

Incendiu la Ferma Dacilor. Incendiul de la Ferma Dacilor a luat cel puţin şapte vieţi. Printre victime sunt un tată şi doi dintre copiii lui, o handbalistă promiţătoare, dar şi fiul şefului Direcției Generale de Informații a Armatei. Patronul pensiunii a fost chemat la audieri, dar e în şoc după ce şi-a pierdut unul din copii în incendiu şi nu poate da declaraţii. Potrivit surselor Observator, o posibilă cauză a focului ar fi supraîncălzirea reţelei electrice. Imaginile şi informaţiile au puternic impact emoţional. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 28.12.2023, 15:28

Vezi și

Cei 26 de oameni cazaţi la pensiunea din Tohani, au avut o singură ieşire. Prin iadul de foc. Mulţin dintre ei dormeau cand au izbucnit flăcările. Opt dintre ei n-au reuşit să mai scape. Trei erau copii. Se adunaseră să-l sărbătorească pe fiul patronului pensiunii - Victor Dinicu, un puşti de 11 ani. 

Soacră: Era cu alţi copii, se juca în altă cameră, adormise. 

Cine sunt victimele incendiului de la Ferma Dacilor 

Marian Stan, tatăl unui angajat: E copilul lui, vă daţi seama! Era atât de şocat, că rămăsese cu un adidas al copilului în braţe. Sunt foarte tulburaţi!

Pe acelaşi subiect

Băiatul era un hocheist talentat și făcea partea din echipa sub 13 ani a clubului Corona Brașov. începuse să joace hochei la Academia Țiriac. Acolo, colegii i-au ridicat un altar de flori. Visul lui Victor, spun ei, era să joace la Turneul Internațional din Canada, din 2025.

În catastrofă a disprut şi finul patronului - Lucian Ene, zis Pif. Bărbatul apucase să iasă din foc şi să-şi vadă soţia şi unul dintre băieţii gemeni, în viaţă, dar cu arsuri. Lipseau însă ceilalţi doi copii ai familiei - Luca, fratele geamăn al lui Matei şi mezinul Petru, de 11 ani. Tatăl a intrat în foc după ei. Nu a mai ieşit niciunul

Prieten: Prietenul nostru a murit cu copilul în braţe. A murit cu Petru în braţe.

Băieţii erau fotbalişti legitimaţi la cluburile CSA Steaua și New Stars. Amândoi cu un potenţial uriaş, spun antrenorii. 

Alin Dumitriu, antrenor CSA Steaua: Ambii fraţi erau la noi, la Steaua. Sunt copii foarte talentaţi, adică erau copii foarte talentaţi, copii dornici de muncă, implicaţi. Foarte serioşi la antrenament. Le spuneam Ene mare şi Ene mic deşi erau gemeni. Luca, ce amintiri. La fiecare antrenament era pus pe glume, era practic glumeţul vestiarului. Un copil care tot timpul venea cu plăcere la antrenament. Era să zic aşa şi o oarecare ambiţie între ei fiind ambii copii la noi la club la aceiaşi echipă. Speram ca cel mare, adică Matei cu mama să iasă teferi din spital.

Daniel Gheorghe, antrenor la New Stars al lui Petru Ene: Petru era unul dintre copii foarte buni ai ţării. Avea viteză, tehnică, un tupeu în teren.  Am rămas stană de piatră, nu mi-a venit să cred.

De pe patul de spital, fratele celor doi băieţi are un mesaj tulburător. „Tată, ai fost eroul meu, ești exemplu meu în viața, nu îmi vine să cred că ai plecat așa repede din viaţa mea, nu îmi văd viaţa fără tine.

Petru, te iubesc nespus de mult, ești frățiorul meu și mereu vei fii, ești puterea mea și sufletul meu.

Luca, ești geamănul meu, te iubesc cel mai mult, o parte din mine a murit odată cu tine, ți-am zis sa vii după mine, nu înțeleg de ce te-ai oprit…

M-ați lăsat singur cu mama, o să am grijă de ea vă promit. Sunteți familia mea și va iubesc infinit, mi-aş fi dat viata pentru voi. Drum lin către ceruri îngerii mei”.

Tatăl băieţilor era un renumit bodyguard din Capitală. S-a remarcat în anii 90, când s-a angajat ca agent de pază la un restaurant din Regie. Acela a fost și locul în care l-a cunoscut pe Cornel Dinicu, care a devenit rapid liderul bodyguarzilor. 

Din flăcări n-a reuşit să mai iasă nici Anca Gavrilă. O tânără de 20 ani din Călăraşi, studentă şi handbalistă. Tatăl fetei, antrenor de hadbal şi fost consilier local, e în stare de şoc, nici măcar nu ştia că fiica lui era la acea petrecere.

Tată Anca Gavrilă: Mă duc să iau fata de la ISML Ploieşti. Sigur o să îi dau în judecată.

Pe lista victimelor este şi Vlad Băiceanu, un student eminent de 21 de ani, fiul generalului Petru Băiceanu, şefului Direcției Generale de Informații a Armatei și al Elenei Băiceanu, directoare în ANAF.  

Pentru identificare, rudele victimelor au fost chemate sa dea probe ADN, pe care criminaliştii să le coreleze cu rămăşiţele găsite carbonizate. În paralel, la poliţie au început şi audierile. Primul a ajuns patronul complexului. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: Surse Observator spun că bărbatul nu a putut răspunde întrebărilor anchetatorilor. Era încă în stare de şoc din cauza pierderii fiului. L-au urmat la audieri 14 angajaţi de la Ferma Dacilor. Niciunul nu îşi explică ce a declanşat nenorocirea. 

Una dintre ipoteze ar fi o supraîncălzire a instalaţiei electrice. Cele cinci dormitoare de la etaj s-au aprins ca o torţă. Anagajaţii nu isi explică de ce detectoarele de fum nu s au declanşat. 

Reporter-Elena Popa, bucătăreasă: - Existau senzori în clădire?

- Da, tot! Avea de toate!

- Ne este greu, suntem terminaţi toţi!

- Au funcţionat alarmele?

- A funcţionat tot!

Marian Stan, tatăl unui angajat:  Avea sisteme de siguranţă?

Absolut! Are rezerve de apă acolo în pensiune.

- E posibil sa se fi intamplat şi la sistemul fotovoltaic. Ce am văzut acolo, m-am îngrozit. Să ia foc atât de repede!

Reporter-angajată: Cum vă explicaţi ce s-a întâmplat?

-Poate de la curent, aveam probleme cu curentul. Aveam generatoare, era curentul slab. O fi fost vreo pană şi s-au încins prizele.

Şi primarul din localitate susţine ipoteza. 

Marius Nicolae Sora, primar Gura Vadului: Sunt racordaţi la energie electrică, doar că sunt mari fluctuaţii de curent acolo în zonă pentru că este la capătul reţelei electrice.

Bogdan Dinu, reporter Observator: După o zi şi o noapte de când s-a pornit vâlvătaia, locul încă fumegă. Anchetatorii n-au plecat şi caută, încontinuu, indicii şi probe care să-i ajute să contureze tabloul tragediei. 

La Tohani au fost trimisi criminalişti de la Bucureşti , dar și experți de la INSEMEX Petroșani, care trebuie să refacă filmul tragediei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cine sunt victimele incendiului de la Ferma Dacilor: Trei sportivi de la Steaua, o handbalistă şi un fiu de general. "A murit cu Petru în braţe"