Concurs de citit în public, cu premii, organizat la la Târgu Mureş

De Redactia Observator.
Publicat: 19.07.2019, 16:41.
Actualizat: 19.07.2019, 17:35

Este vacanţă, iar asta înseamnă, în primul rând, relaxare. Una dintre cele mai simple metode de a face acest lucru este să citiţi. La Tg. Mureş, însă, câţiva pasionaţi de lectură au găsit varianta de a convinge cât mai mulţi tineri să înceapă să citească.

Este vacanţă, iar asta înseamnă, în primul rând, relaxare. Una dintre cele mai simple metode de a face acest lucru este să citiţi. La Tg. Mureş, însă, câţiva pasionaţi de lectură au găsit varianta de a convinge cât mai mulţi tineri să înceapă să citească.

Aşa că au organizat o întâlnire în centrul oraşului. Acolo au citit pasaje din cărţile lor favorite şi chiar au organizat un concurs. Bineînţeles cu premii în cărţi.

Îndrăgostiţii de lectură s-au adunat în centrul oraşului Mureş ca să-şi citească pasajele preferate. Un exerciţiu care i-a scos din zona de confort, dar i-a făcut fericiţi.

Alexandru, cititor: Pentru mine a fost mai fain să ascult pentru că am putut sa fiu atent şi la cei care trec şi sa le observ reactiile. Au fost multe zabete, la un moment dat a fost un baiat care s-a oprit şi s-a asezat langa noi.

Campania de citit în public a fost organizată de biblioteca din oraş în colaborare cu o asociaţie a tinerilor din 100 de ţări, iar scopul a fost în primul rând de a-i face să renunţe la timpul dedicat tehnologiei în favoarea socializării şi cărţilor adevărate.

Doina Gabriela Vanga, organizator: Tinerii încă citesc şi nu este o rusine sa apari în lume cu o carte în mână. Este foarte relaxant, este o combinaţie între a fi în parc şi a citi.

În final, cititorii pasionaţi au participat şi la un concurs, iar premiile au fost, evident, în cărţi.

Hermina Man, organizator: Scopul actiunii este sa incurajeze oamenii sa citeasca, sa iasa din mica lor cutiuta, sa indrazneasca, sa se exprime in public, respectiv sa cunoasca oameni noi.

Iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate.

Tatăl unui copil, participant: Cel care nu citeşte rămâne un om sărac în viaţă . Oricum îi plăceau cărţile că maică-sa în fiecare seară îi citeste poveşti.

Organizatorii promit că, până la sfârşitul verii, vor mai da ocazia iubitorilor de lectură să se exprime în public.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.