Antena Meniu Search
x

Milioane de clienți afectați, după ce rețeaua Orange a picat. Fibra optică, secţionată în mai multe locuri

Blocaj uriaş la cea mai mare companie de telefonie mobilă din România. Mai bine de o oră, milioane de clienţi Orange nu şi-au putut folosi telefoanele, după ce rețeaua a picat. Serviciile de voce şi date au picat în mai multe localităţi din ţară, după o avarie produsă în trei judeţe.

de Redactia Observator

la 27.03.2019, 19:28

Vezi și

Blocaj uriaş la cea mai mare companie de telefonie mobilă din România. Mai bine de o oră, milioane de clienţi nu şi-au putut folosi telefoanele. Serviciile de voce şi date au picat în mai multe localităţi din ţară, după o avarie produsă în trei judeţe. Operatorul susţine că fibra optică a fost secţionată în mai multe locuri şi face o anchetă acum. Compania ia în calcul şi varianta unui atac premeditat.

La ora 15, milioane de oameni s-au întors în timp, într-o vreme fără telefoane mobile, după ce rețeaua a picat. Nu au mai putut să dea şi nici să primească apeluri. Nici mesajele sau aplicaţiile nu au mai funcţionat.

Erori au apărut şi la accesarea site-ului companiei de telefonie. Blocajul a durat mai bine de o oră. Iar explicaţiile au întârziat.

Eroarea a produs blocaje în lanţ

Instituţiile publice şi băncile care folosesc reţeaua au paralizat. Prima reacţie a companiei a apărut pe Facebook, unde plângerile din partea clienţilor au curs în valuri. Reprezentanţii reţelei au invocat o avarie la reţeaua de fibră optică.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit unor surse, avaria s-ar fi produs în Cluj şi a produs efecte în toată ţara. Fibra a fost secţionată în trei locuri și deocamdată nu se știe dacă a fost un atac intenționat ori o greșeală. În Cluj, lucrurile au revenit la normal la ora 17.

La finalul anului trecut, Orange România oferea servicii de telefonie mobilă şi TV pentru peste 10 milioane de clienţi. Unii dintre ei vorbesc deja pe reţelele sociale despre despăgubiri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Milioane de clienți afectați, după ce rețeaua Orange a picat. Fibra optică, secţionată în mai multe locuri