Antena Meniu Search
x

Coadă la Observatorul Astronomic din Capitală, pentru eclipsa parţială de lună

Spectacolul eclipsei parţiale a avut punctul culminant după miezul nopţii, când satelitul nostru natural a intrat cu aproape trei sferturi în umbra Pământului.

de Redactia Observator

la 17.07.2019, 12:12

Vezi și

Spectacolul eclipsei parţiale a avut punctul culminant după miezul nopţii, când satelitul nostru natural a intrat cu aproape trei sferturi în umbra Pământului. Observatorul Astronomic din Capitală a fost, aşadar, un punct de interes, iar mulţi au stat la coadă pentru a vedea, prin telescop, fenomenul.

Eclipsa a putut fi observată puţin după ora 23:00, când luna a început să fie acoperită. Era deja coadă în faţa Observatorului Astronomic din Capitală.

Deşi cerul a dat la un moment dat semne de înnorare, oamenii au putut admira spectacolul oferit de satelitul natural al pământului. Momentul maxim a fost atins la jumătate de oră după miezul nopţii.

Noapte albă a fost şi la Observatorul astronomic din Galaţi. Acolo au fost instalate 3 telescoape şi două lunete pentru cei aproape o mie de oameni veniţi să urmărească fazele eclipsei.

Fenomenul de ieri s-a produs într-o zi cu semnificaţie pentru pasionaţii de astronomie.

În ziua eclipsei parţiale se împlinesc 50 de ani de la prima misiune reuşită pe Lună. Pe 16 iulie 1969, Neil Armstrong, alături de alţi doi astronauţi, au fost lansaţi la bordul navetei spaţiale Columbia în misiunea Apollo 11. Patru zile mai târziu au aselenizat şi ne amintim şi astăzi celebra replică: "Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire."

Eclipsa este a doua selenară de anul acesta, după ce în ianuarie, am avut parte de o eclipsă totală de lună. Atunci, însă, norii nu au lăsat suficientă vizibilitate pentru ochii celor ce iubesc cerul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Coadă la Observatorul Astronomic din Capitală, pentru eclipsa parţială de lună