Antena Meniu Search
x

Cocktailul, vedeta verii. Turiștii nu țin cont de reguli şi comandă băuturile la orice oră

Colorate, foarte reci şi puţin alcoolizate, acestea sunt băuturile care răcoresc... pe nisipul fierbinte. Şi pare că nicio doamnă sau domnişoară nu le rezistă. Având la bază fresh-urile de fructe şi foarte multă gheaţă, cocktailurile au efect imediat... dacă ajung unde trebuie. Un lucru e cert, eticheta spune că băuturile alccolice se consumă după ora 5 după-amiaza.

Vezi și

Colorate, foarte reci şi puţin alcoolizate, cocktailurile sunt băuturile care răcoresc... pe nisipul fierbinte. Şi pare că nicio doamnă sau domnişoară nu le rezistă. Un lucru e cert, eticheta spune că băuturile alccolice se consumă după ora 5 după-amiaza.

Undeva, în lume, sigur este ora 5 după amiaza. La noi nu e musai, dar ăsta e doar un detaliu. Dimineaţa, la prânz şi seara, doamne, domnişoare, domni, pe plajă sau la terase, comandă băutura verii. Cocktail-ul e vedeta sezonului. Şi nimeni nu rezistă în faţa paharului "transpirat". Poate doar forţaţi de împrejurări.

E parcă şi mai potrivit la prânz, când răcoreşte. Iar reţetele sunt aproape la fel de multe ca şi nuanţele. 

Barmanii avertizează! E dulce şi uşor, e drept, dar orice cocktail are şi alcool. E doar un pic de vin spumant cu fructe, dau replica turiştii. Şi când să bei aşa ceva dacă nu în zilele libere, cele în care singura grijă e să faci faţă distracţiei.

George , barman:

În materie de cocktailuri mi se cer cele dulci, putin tari. Cu domnii e putin mai greu. Am intalnit domni care prefera sa bea niste cocktailuri clasice pe baza de gin.

Şi cum clientul e stăpânul... comerţului, barmanii au renunţat şi ei la stricteţea etichetei. Şi şi-au adaptat reţetele în funcţie de cerinţele şi pretenţiile doritorilor.

O singură regulă nu poate fi încălcată în materie de cocktailuri. Orice pahar, cu picior sau nu, pentru doamne sau domnii, trebuie să aibă gheaţă. Multă gheaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cocktailul, vedeta verii. Turiștii nu țin cont de reguli şi comandă băuturile la orice oră