Antena Meniu Search
x

Fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş, condamnat în dosarul "Hidroelectrica", a fost eliberat după trei ani

Fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş, condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul "Hidroelectrica", a fost eliberat.

Codrut Seres - Foto: Hepta

Fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş, condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul "Hidroelectrica" şi la patru ani şi opt luni în dosarul privatizărilor strategice, a fost eliberat luni.

Șereș a fost eliberat ca urmare a deciziei definitive a Tribunalului Ilfov, el declarând la ieşirea din penitenciar că perioada de detenţie a fost grea.

"A fost o perioadă lungă, a fost o perioadă grea", a declarat el.

Întrebat dacă a făcut denunţuri, el a declarat că nu a intrat în astfel de discuţii, nici în timpul anchetei şi nici după finalizarea acesteia.

În 29 februarie 2016, Sereş a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la patru ani de închisoare cu executare în dosarul “Hidroelectrica”, iar foştii şefi ai companiei, Traian Oprea şi George Asan, au primit pedepse de câte şapte ani de închisoare. 

Codruţ Şereş executa, din 27 ianuarie 2015, o pedeapsă de patru ani şi opt luni de închisoare primită în alt dosar, cel al privatizărilor strategice.

Potrivit procurorilor, foştii directori de la Hidroelectrica sunt acuzaţi că, în cursul anului 2003, în contextul apariţiei fenomenului de secetă hidrologică pentru fluviul Dunărea şi a prognozelor meteorologice privind situaţia hidrologică pe râurile interioare, nu au invocat clauza de forţă majoră inserată în contractele de furnizare a energiei electrice. Mai mult, echipa de conducere nu a luat măsuri în vederea renegocierii preţurilor, cu consecinţa înregistrării unei pierderi financiare considerabile de către SC Hidroelectrica SA.

Prejudiciul adus Hidroelectrica SA a fost calculat la 165 de milioane de dolari. 

Sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş, condamnat în dosarul "Hidroelectrica", a fost eliberat după trei ani