Antena Meniu Search
x

Codul Rutier 2018. O manevră periculoasă ar putea deveni legală! Modificare majoră propusă de un parlamentar PSD-ist

Depășirea pe linie continuă ar putea să nu mai fie sancționată în România, în anumite condiţii.

Dacă anul trecut depunea la Parlament o iniţiativă legislativă privind modificarea vitezei maxime în localităţi, de la 50 de km/h la 60 de km/h, deputatul PSD Mihai Weber vine acum cu o altă propunere.

Parlamentarul vrea să modifice Codul Rutier propunând ca depășirea pe linie continuă să nu mai fie sancționată în România, în anumite condiţii. 

În prezent, depăşirea neregulementară este sancţionată cu suspendarea carnetului de conducere pentru 30 de zile şi 9 puncte de amendă.

Mihai Weber, deputat PSD, propune ca şoferii care depăşesc pe linia continuă să nu mai primească nicio sancţiune. Asta dacă întrunesc următoarele condiții:

  • vizibilitatea asupra drumului să fie de cel puţin de 20 de metri
  • lăţimea drumului să fie de minimum şapte metri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mihai Weber susţine că un şofer este sancţionat nediferenţiat pentru încălcarea marcajului continuu, fără a fi luate în considerare motivele care au determinat acţiunea.

În plus, cadrul normativ în vigoare nu îndepărtează natura perturbatoare a obstacolului, ci îngreunează fluiditatea traficului rutier.

În 2017, din cauza depăşirilor neregulamentare, în România s-au produs 317 accidente. 101 oameni şi-au pierdut viaţa, iar 367 au fost grav răniţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Codul Rutier 2018. O manevră periculoasă ar putea deveni legală! Modificare majoră propusă de un parlamentar PSD-ist