Antena Meniu Search
x

Video Coincidențe în nordul României: Tabără militară în Botoșani, diplomați din Israel și UK în vizită la Spitalul din Suceava

Sunt mişcări de trupe în mai multe judeţe din regiunea Moldovei. Soldaţi români şi americani fac exerciţii tactice, o tabără militară a fost instalată la graniţa cu Ucraina iar, coincidenţă, diplomaţi englezi şi israelieni au mers să vadă cel mai mare spital din judeţul Suceava, interesaţi fiind de modul de organizare şi capacitatea de primire a urgenţelor. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 18.02.2022, 21:14

Vezi și

Un convoi de maşini militare flancat de maşini de poliţie "a defilat" pe şoselele din Botoşani. Destinaţia: localitatea Suharău, de pe malul Prutului, la granița cu Ucraina.  Aici militarii români au ridicat o tabără

Marcel Chelariu, primarul comunei Suharău: De două zile s-au prezentat câţiva militari aici într-un amplasament la noi, lângă pădure au radar şi nu ştiu ce tehnică militară. Ei îmi spun ca a fost un exerciţiu planificat încă din anul 2021 şi trebuiau să îl efectueze aici. Ei au mai fost la noi la Suharău și în anii trecuți. M-au întrebat marea majoritate care m-au întrebat i-am  liniștit și le am spus ca e un exercițiu care se desfășoară. Noi ne vedem de problemele noastre cotidiene în continuare și militarii își fac treaba lor.

Ce spune Armata Română despre tabăra militară din Botoșani

Explicaţia oficială: Este un exerciţiu care se face anual încă din 2018, care presupune misiuni de interceptare şi localizare, spun reprezentanții Ministerului Apărării Naţionale. Radarul de la Suharău poate intercepta inclusiv drone de mici dimensiuni. Localnicii, unii curioşi ce fac militarii pe ogorul din vecinătatea lor, s-au dus să vadă tabăra.  

Pe acelaşi subiect

Localnic: Am fost acolo. M-a dus că am vagon și m-am dus acolo, mi-am făcut și eu treabă ca sa văd ce-i. Cand au ieșit băieții de acolo din cortul lor și se uitau pe la gard roata roata, roata, roata și nu o vorbiți nici cu unul nici cu altul și eu mi-am făcut treaba de-am avut-o acolo.

Desfăşurare de trupe este şi în Bacău. Mai multe elicoptere şi avioane au survolat spaţiul aerian

Bogdan Dinu, reporter Observator: MApN confirmă că este un exerciţiu în derulare. Sunt mobilizaţi peste 100 de soldaţi români şi americani cu elicoptere Puma Socat şi avioane de luptă aduse de la baza militară de la Câmpia Turzii. 

Soldaţii sunt în misiune la Bacău pentru trei zile. Aeronavele sunt ridicate de la sol iar militarii simulează misiuni de luptă aeriană dar şi de atac aer-sol.  

Aparent fără nicio legătură cu situaţia din Ucraina, şi în judeţul Suceava au fost sesizate mişcări internaţionale. Dupa ce un elicopter Black Howk a fost filmat în timp ce survola Punctul de Trecere a Frontierei de la Siret, reprezentanții Ambasadei Marii Britanii şi ai Israelului au fost să inspecteze Spitalul Județean. Diplomaţii au cerut informaţii despre Unitatea de Primiri Urgenţe şi despre secţia de terapie intensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Coincidențe în nordul României: Tabără militară în Botoșani, diplomați din Israel și UK în vizită la Spitalul din Suceava