Antena Meniu Search
x

#Colectiv a scos pe străzi mii de români din toată ţara. Mărturii cutremurătoare din infernul care a ucis 65 de oameni

Vezi și

La 2 ani de la tragedie, oamenii au aprins lumânări şi s-au rugat pentru sufletele tinerilor care au pierit în infern. În memoria celor 64 de vieţi secerate, la Arenele Romane din Capitală a fost organizat un concert caritabil, la care au participat şi supravieţuitorii nopţii pe care România niciodată nu o va uita.

La Arenele Romane, Asociaţia Colectiv GTG 3010 a organizat aseară un concert în memoria victimelor de la Colectiv. Fondurile şi donaţiile obţinute vor fi folosite atât în beneficiul răniţilor, la decontarea tratamentelor şi a facturilor medicale, cât şi pentru organizarea evenimentului de anul viitor, dorindu-se ca '#3010 Festival' să fie realizat an de an. Preţul unui bilet a fost de 50 de lei.

Alin Pandaru, supravieţuitor Colectiv:

Mi-aş dori ca lumea să-şi amintească de Colectiv şi în restul anului, nu doar pe 30. Pentru mine s-a schimbat totul atunci, dar, de fapt, nu s-a schimbat nimic. Am fost în noaptea aia acolo. Şi acolo mă duc şi acuma. Că se face 22.32. După care ne întoarcem aici să ne amintim de cei pe care i-am pierdut. 

Şi răniţii din Colectiv sunt dezamăgiţi că, în 2 ani, nu s-a shimbat nimic.

CRISTIAN MATEI, supravieţuitor Colectiv:

Sistem medical plin de probleme, clădiri fără avize de securitate la incendiu, justiţia care merge extrem, extrem de greu. Toate acestea după 2 ani, timp în care părinţii celor care au murit atunci plâng în continuare pt că văd că statul, autorităţile, nu le respectă durerea.

Cristi îşi aminteşti cu durere ce a trăit în noaptea de coşmar.

CRISTIAN MATEI, supravieţuitor Colectiv:

Am fost foarte aproape de scenă, am filmat câteva clipe focul care a pornit de pe stâlp. Ştiţi povestea cum s-a întâmplat. Şi am ieşit printr-un mare noroc.

Rănile suferite atunci se vindecă greu. Sau poate niciodată.

CRISTIAN MATEI, supravieţuitor Colectiv:

Cele fizice se vindecă, la un moment dat. Cum necum, te înveţi cu ele, se treatează. Dar cele din inimă, din interior, din suflet, nu ai cum să le vindeci. 

ADINA APOSTOL, supravieţuitoare Colectiv:

S-a schimbat complet viaţa mea de atunci. E destul de greu, dar, în momentul în care m-am trezit din comă am luat-o ca atare. Am ştiut, am realizat că voi avea mult de tras.

Iar artiştii care au urcat pe scenă au încercat să-şi aline şi propria suferinţă, nu doar pe cea a spectatorilor.

Mihai Băncilă, Gray Matters:

Mă bucur foarte mult că lumea s-a strâns aici, dar e jenant ce se poate întâmpla cu nişte oameni la care ai aşteptări că te conduc şi îţi răspund şi e televizat: Asta este viaţa!

Se referă la deputatul Florin Iordache. Care, aseară, s-a întâlnit cu mai mulţi colegi la un restaurant din Capitala ca să-l sărbătorească pe Liviu Dragnea. Acesta a împlinit sâmbătă 55 de ani.

'Unii oameni plang azi, altii petrec. Asta este viata!', a afirmat fostul ministru al Justiţiei.

Comemorări s-au organizat aproape în toate oraşele din ţară, printre care şi la Ploieşti.

În Piaţa Sfatului din Braşov au bătut clopotele pentru morţii de la Colectiv.

S-au spus 65 de nume: 64, ale celor ce au pierit în infernul din Colectiv. Iar cel din urmă, al unui tânăr care s-a sinucis anul acesta, răpus de durerea de a-şi fi pierdut iubita în clubul morţii. 

Mai multi ieşeni s-au mobilizat pe un site de socializare şi au ieşit ieri în Piaţa Unirii pentru a aprinde o lumânare. Totodată au lansat şi 65 de baloane, de care erau prinse fotografiile celor morţi. 

Peste 60 de oameni au ascultat muzica trupei Goodbye to Gravity la Cluj. Au venit să aprindă candele şi să aducă flori, apoi au ţinut un moment de reculegere. Simbolic, trei tineri au purtat măşti de gaze pe faţă.

În Galaţi, un sobor de preoţi a ţinut o slujbă pentru pomenirea celor doi tineri morţi în urmă cu doi ani, care erau din oraş: Valentina Florea şi Claudiu Bogdan Istrate. 

Un băiat de 12 ani din Drobeta Turnu Severin crede însă cu tărie că ţara se va schimba. 

Am aprins această candelă pentru o Românie mai bună şi pentru ca ei să nu fi murit degeaba, spune copilul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » #Colectiv a scos pe străzi mii de români din toată ţara. Mărturii cutremurătoare din infernul care a ucis 65 de oameni